Am deschis de curand o intreprindere individula (sistem real) cod caen 9602 - coafura si alte activitati de infrumusetare , 4791- comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet si 4799 - comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor , si am cateva nelamuriri.
1) In cazul in care doresc sa fac un magazin on-line am nevoie de casa de marcat?
2) Din cate am inteles eu plata impozitul pe venit se face anticipat , dar cum se calculeaza?( 16%* venitul net declarat in 220?)
3)Plata cass - obligatoriu si cas - doar daca nu sunt angajata la alta societate?Si cum se calculeaza (5.2 %,respectiv 30,80 % din venitul net declarat in 220)?
4)Ma pot angaja la propria intreprindere si daca da, platesc contributiile cas si cass % din salariu sau si din venitul net?
Infintare ii
artghift
sunt absolvent arte plastice si doresc sa infiintez o intreprindere individuala ca sa pot participa la targuri, creez tot felul de obiecte cadou ex, cutii, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.