avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nelamuriri Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nelamuriri Intreprindere Individuala

Am deschis de curand o intreprindere individula (sistem real) cod caen 9602 - coafura si alte activitati de infrumusetare , 4791- comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet si 4799 - comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor , si am cateva nelamuriri.
1) In cazul in care doresc sa fac un magazin on-line am nevoie de casa de marcat?
2) Din cate am inteles eu plata impozitul pe venit se face anticipat , dar cum se calculeaza?( 16%* venitul net declarat in 220?)
3)Plata cass - obligatoriu si cas - doar daca nu sunt angajata la alta societate?Si cum se calculeaza (5.2 %,respectiv 30,80 % din venitul net declarat in 220)?
4)Ma pot angaja la propria intreprindere si daca da, platesc contributiile cas si cass % din salariu sau si din venitul net?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 23:51, 5 Iunie 2010
1.Nu aveti nevoie de casa de marcat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializarea produselor de cosmetica si infrumusetare bob02008 bob02008 Buna ziua Am un salon de infrumusetare si vreau sa comercializez si produs pe care sa le vand atat in salonul meu si pe net(pe site-ul salonului prin comanda ... (vezi toată discuția)
Vanzari - cumparari produse numismatica spava777 spava777 Buna ziua ! In timpul liber doresc sa ma ocup de vanzarea- cumpararea produselor numismatice. Doresc sa aflu care este \\" forma \\" legala ptr a practica ... (vezi toată discuția)
Infintare ii artghift artghift sunt absolvent arte plastice si doresc sa infiintez o intreprindere individuala ca sa pot participa la targuri, creez tot felul de obiecte cadou ex, cutii, ... (vezi toată discuția)