avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... problema mare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

problema mare somaj

Am fost sa ma inscriu pentru somaj in sectorul 3, si mi-au zis ca trebuie sa cer sa transfere dosarul de la Focsani (luarea in evidenta). La Focsani au zis ca n-au ce sa transfere fiindca n-am muncit in jurisdictia lor (dar acolo mi-au deschis dosar de somaj in 2008 dupa care l-am inchis imediat fiindca m-am angajat in Bucuresti). Nu sunt luat in evidenta in Bucuresti desi am pe cartea de munca 1 an si 2 luni!? Dar nici in Focsani? Deasemenea ei au primit la Focsani instiintari trimestriale in baza legii 76/2002 pentru stimularea fortei de munca pentru proaspat absolventi, conform careia trebuiau sa transfere evidenta catre Bucuresti?

Ce fac? Le spun sa-mi faca dosar nou aici? Sau ii dau in judecata pe cei din Focsani sa se trezeasca? Sau ii dau in judecata pe toti fiindca ei trebuie sa-mi administreze aceste drepturi? Unde ii dau in judecata? Ajutor...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:12, 20 Iunie 2010
Dvs. trebuie sa inaintati dosarul AJOFM-ului in raza localitatii unde aveti domiciliu, oriunde ati lucra in aceasta tara sau absolvi o institutie de invatamant preuniversitar sau universitar beneficiati de somaj.Pentru a chema in instanta AJOFM trebuie sa va adresati instantei in raza caruia aveti domiciliu(buletin sau CI).
Partea amuzanta e ca am depus dosar la AJOFM Focsani, unde exista si e inchis, deoarece m-am incadrat in munca la Bucuresti. Fiindca m-am incadrat sub legea 76/2002, AJOFM Focsani trebuia sa inainteze catre AJOFM sector n unde lucram evidenta, de unde acestia sa continue sa primeasca instiintari trimestriale de munca, conform procedurii si legii.

In orice caz nu e nevoie de evidenta aparent si pot sa-mi ridic somajul din sectorul unde locuiesc, daca nu mai sunt alte probleme cu bugetarii supra-platiti. :))
Era sa uit, pot primi somajul pe un card bancar?
w0lfshad3 a scris:

Era sa uit, pot primi somajul pe un card bancar?


Da, se poate primi indemnizatia de somaj pe card bancar.
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc.
Sa nu irosesc postul, actele necesare la somaj sunt:

adeverinta venit de la administratia financiara
adeverinta medicala cu mentiunea apt munca sau eventuale restrictii
adeverinta venit tip eliberata de societate
in copie si original:
act de identitate
carte de munca
acte de studii si calificare
certificat nastere, casatorie, divort
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
w0lfshad3, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinerea indemnizatiei de somaj eremia eremia am lucrat 2 ani la firma......cu contract pe perioada nedeterminata.In urma restructurarii postului firma ma anuntat ca inceteaza relatiile contractuale cu ... (vezi toată discuția)
As vrea sa fiu luata in evidenta de ajofm si sa urmez cursuri de calificare brdcristea brdcristea In primul rand buna seara, As vrea sa stiu daca nu am beneficiat niciodata de ajutor de somaj in 15 ani de munca si am ramas fara servici cum ma pot ... (vezi toată discuția)
Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)