Am fost sa ma inscriu pentru somaj in sectorul 3, si mi-au zis ca trebuie sa cer sa transfere dosarul de la Focsani (luarea in evidenta). La Focsani au zis ca n-au ce sa transfere fiindca n-am muncit in jurisdictia lor (dar acolo mi-au deschis dosar de somaj in 2008 dupa care l-am inchis imediat fiindca m-am angajat in Bucuresti). Nu sunt luat in evidenta in Bucuresti desi am pe cartea de munca 1 an si 2 luni!? Dar nici in Focsani? Deasemenea ei au primit la Focsani instiintari trimestriale in baza legii 76/2002 pentru stimularea fortei de munca pentru proaspat absolventi, conform careia trebuiau sa transfere evidenta catre Bucuresti?
Ce fac? Le spun sa-mi faca dosar nou aici? Sau ii dau in judecata pe cei din Focsani sa se trezeasca? Sau ii dau in judecata pe toti fiindca ei trebuie sa-mi administreze aceste drepturi? Unde ii dau in judecata? Ajutor...
Dvs. trebuie sa inaintati dosarul AJOFM-ului in raza localitatii unde aveti domiciliu, oriunde ati lucra in aceasta tara sau absolvi o institutie de invatamant preuniversitar sau universitar beneficiati de somaj.Pentru a chema in instanta AJOFM trebuie sa va adresati instantei in raza caruia aveti domiciliu(buletin sau CI).
Partea amuzanta e ca am depus dosar la AJOFM Focsani, unde exista si e inchis, deoarece m-am incadrat in munca la Bucuresti. Fiindca m-am incadrat sub legea 76/2002, AJOFM Focsani trebuia sa inainteze catre AJOFM sector n unde lucram evidenta, de unde acestia sa continue sa primeasca instiintari trimestriale de munca, conform procedurii si legii.
In orice caz nu e nevoie de evidenta aparent si pot sa-mi ridic somajul din sectorul unde locuiesc, daca nu mai sunt alte probleme cu bugetarii supra-platiti. :))
Multumesc.
Sa nu irosesc postul, actele necesare la somaj sunt:
adeverinta venit de la administratia financiara
adeverinta medicala cu mentiunea apt munca sau eventuale restrictii
adeverinta venit tip eliberata de societate in copie si original:
act de identitate
carte de munca
acte de studii si calificare
certificat nastere, casatorie, divort