avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosire logo marca de jucarii pentru expozitie ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosire logo marca de jucarii pentru expozitie tematica. Se incalca drepturile de autor?

Am si eu o problema: O societate realizeaza expozitii in cadrul carora pot fi vizualizate si cumparate jucarii apartinand unu i alt titular de marca. Organizatorul nu a obtinut autorizare pentru organizarea expozitiei de la firma care detine dreptul de proprietate asupra marcii, insa face reclama expozitiei cu logo-ul si marca inregistrata a acestuia percepand de asemenea taxa de intrare la expozitie.
Intrebarea era ce se poate face?Care sunt sansele unei actiuni in contrafacere? Se poate face si o actiune avand la baza legea concurentei? Mentionez ca titularul are marca inregistrata si pt organizare de expozitii, publicitate si oricum este vorba despre o marca notorie.
Va multumesc pentru sfat
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 00:05, 7 Iulie 2010
Sansele sunt foarte mari, dar depind de foarte multe detalii. Ceea ce ati expus este insuficient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disputa asupra unei marci paulyaren paulyaren buna ziua,as dori un sfat in legatura cu o marca.am inregistrat o marca deja existenta pe piata dar care nu era inregistrata nici in romania ,nici in tara de ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)