avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CALCUL PRENATAL 126 ZILE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CALCUL PRENATAL 126 ZILE

Buna ziua, sunt Dana o graviduta in 4 saptamani. Acum sunt in concediu de maternitate pana in 18 iulie(copilul implineste 2 ani). Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
-cum se va calcula plata celor 126 zile pre/post natale, tinand cont ca eu nu voi avea 6 luni lucrate la munca (acum avem indemnizatia copilului), se va tine cont de cateva luni lucrate inainte de nasterea primului copil (anul 2008). Mentionez ca sunt angajata la aceasta societate de 6 ani.
-exista posibilitatea sa folosesc toate aceste 126 zile inainte de nasterea copilului sau trebuie obligatoriu 42 dupa,
-calculul indemnizatiei (85 sau 70%) cum va fi? ca 12 luni lucrate nu vor fi, se va tine cont de indemnizatie+alocatie sau de salariul dinaintea nasterii copilului 2008(3-4 luni).
Va multumesc mult pt. ajutor.
Daca doriti puteti sa-mi scrieti la dana0201@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:38, 8 Iunie 2010
1. Nu confundati concediul de maternitate cu concediul de crestere a copilului pana la 2 ani.
2. V-am trimis, pe e-mail, legislatia necesara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pre si post natal.... Ramona24 Ramona24 Salut...sunt pe sfarsitul pre natalului ...stiu ca pre+post = 126 de zile si ca din post se pot lua zile in cazul in care nu nasti in pre....cu ... (vezi toată discuția)
concediul prenatal de126 zile trebuie consumat in totalitate chiritoiu catalina chiritoiu catalina concediul pre si post natal de 126 zile poate fi intrerupt dupa 42 de zile de la nastere chiar daca na au trecut toate cele 126 zile si pot intra in ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul cic. nelamuriri ccc pentru cel de-al doilea copil. AM13 AM13 Buna ziua, Va expun si eu situatia mea. Sunt insarcinata cu al doilea copil, urmand sa nasc la aproximativ o luna si 2 saptamani dupa finalizarea primului ... (vezi toată discuția)