avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

buna ziua!
va deranjez in legatura cu pensia de intretinere minor!

dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora,acum in virsta de 1 an si 10 luni!din momentul in care a nascut,mama minorei s-a mutat din apartamentul in care locuiam,proprietatea mea,fara nicio explicatie,luind si fetita cu ea,momentan locuind la bunica minorei!
mi-a fost intentat proces pentru plata pensiei alimentare si a cistigat in instanta suma de 405 ron, eu avind un venit mediu lunar de 1625 ron!
e corect si normal sa fiu obligat sa platesc aceasta suma,tinind cont de faptul ca respectiva a parasit domiciliul de capul ei,am de achitat rate bancare existente de dinaintea relatiei cu fosta concubina si sunt sanse de a mi se reduce venitul cu 25%?pot face recurs? si/sau sa deschid un cont in care sa depun banii pentru pensie,tinind cont de faptul ca mama minorei are un venit suficient si indestulator pentru nevoile curente?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihaiela Dragomir , Avocat 13:38, 8 Iunie 2010
dupa ce vi se va reduce venitul, puteti sa va adresati instantei cu cerere de diminuare a pensiei
---suma maxima la care puteti fi obligat este de 1/4 din venituri pt un copil,asa cum s-a intamplat.
--- oricum e bine sa depuneti banii minorului intr-un cont ,dar el va fi administrat de catre mama si folosit de aceasta pt cresterea copilului
--- nu puteti dispune dumneavoastra de acesti bani ci numai parintele caruia i-a fost incredintat minorul spre crestere si educare
-- de asemeni banii nu pot ramane intr-un cont si sa nu fie folositi decat atunci cand minorul este major;
---- puteti in schimb sa va dati concubina in judecata pt a-i cere banii pe care i-ati dat pt plata ratelor la banca,doar daca nu au trecut 3 ani de la data platii;
-- nu are sens sa faceti recurs......

Obligatia de intretinere - Codul familiei

ART. 86
Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie, parinti si copii, cel care infiaza si infiat, bunici si nepoti, strabunici si stranepoti, frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.
Are drept la intretinere numai acela care se afla in nevoie, neavind putinta unui cistig din munca, din cauza incapacitatii de a munci.
Descendentul, cit timp este minor, are drept la intretinere oricare ar fi pricina nevoii in care el se afla (Codul familiei, art. 2,41-44,63,88,96,101,107,127).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei nenea toto nenea toto Buna ziua Fica mea este studenta si primeste pensie de intretinere .In acest an termina facultatea ,dar din anumite motive examenul de licenta trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Vivian Ingrid Vivian Ingrid Poate fi solicitata pensie de intretinere pentru minor parintelui care refuza sa participe la cheltuielile de crestere a axestuia in cadrul casatoriei, chiar ... (vezi toată discuția)
Obligatia de intretinere a parintilor de catre copii total3r total3r in anul 1992 mam casatorit cu o doamna care avea un baiat in varsta de 7 ani pe care lam infiat. dupa 15 ani am divortat.el avand drept de mostenitor.in prezen ... (vezi toată discuția)