avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA DE PROBA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA DE PROBA

Buna!
Am si eu o intrebare legata de perioada de proba ; pentru functiile de executie aceasta este, cf. legii, de 30 zile iar pentru functiile de conducere pana la 90 zile.
Intrebarea este : in Regulamentul Intern, respectiv Contractul Colectiv de Munca al firmei se pot insera perioade de proba mai lungi : de exemplu 60 zile pentru functiile de executie , respectiv peste 90 zile pentru functiile de conducere ?
Se poate personaliza astfel perioada de proba ? Personal, stiu ca termenele de 30, respectiv 90 zile sunt clar si definitiv stabilite in Codul Muncii.
Exista si alte variante ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 9 Iunie 2010
Nu se poate stabili o durata mai mare a perioadei de proba ... In Codul Muncii este reglementata expres durata maxima a acestei perioade , si anume : de cel mult 30 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie şi de cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de proba la locul de munk hart hart as dori sa stiu,cate zile inseamna perioada de proba la un loc de munca si daca este cu sau fara plata. (vezi toată discuția)
Perioada de proba enache dorina enache dorina as dori sa stiu cate zile are perioada de proba legal (vezi toată discuția)