avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune de vanzare cumparare

buna ziua
in caz de deces al promitentului cumparator obligatia de a incheia contractul se transmite prin mostenire? mentionez ca era casatorit la data incheierii promisiunii si sotia este mostenitoare impreuna cu copiii defunctului
Cel mai recent răspuns: Legal and management for Business , Consilier juridic 12:16, 9 Iunie 2010
obligatia se transmite mostenitorilor care au obligatia perfectarii actelor de vinzare cumparare pentru bunul in cauza.
Depinde ce este stipulat in promisiune. De regula, se trece obligatia mostenitorilor vanzatorului de a perfecta actul de vanzare-cumparare iar in cazul cumparatorului, neindeplinirea obligatiei atrage ca sanctiune pierderea arvunei.
pretul este achitat integral la data incheierii promisiunii si cu privire la deces sau sanctiuni in caz de culpa nu se stipuleaza nimic
sotia care a participat si ea la incheierea promsiunii este in viata si este si mostenitoarea promitentului cumparator decedat
Ok, inteleg ca promitenta cumparatoare doreste finalizarea tranzactiei. In cazul in care vanzatorul promitent refuza pe cale amiabila sa incheie actul cu promitentul cumparator ramas, sa fraca o notificare sa se prezinte la notariat in data de .... la ora de .... in vederea semnarii contractului d evanzare-cumparare in forma autentica. In cazul in care vanzatorul nu se prezinta, notarul va face un act din care sa reiasa absenta acestuia. Urmeaza ca promitenta cumparatoare sa promoveze o actiune in instanta pentru a se constata ca pretul a fost platit integral si bunul sa intre in posesia sa.
dar mostenitorii promitentuui cumparator vor cumapara si ei o cota ?

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare al carui promitent-vanzator a decedat?! halumislili halumislili Am cumparat un teren cota-indiviza dintr-o proprietate pe baza unui antecontract de vanzare-cumparare. Am platit pretul total al terenului intrand astfel in ... (vezi toată discuția)
Ce este dreptul rezervatar la o proprietate? alexandru.petri alexandru.petri Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)