Am o firma in insolventa, in urma controlului fiscal m-am ales cu o sesizare catre parchet pentru lipsa de bani in casa. E vorba de 34.000 lei.
Acesti bani nu am, chiar daca in contabilitate exista.
De obicei cum sunt solutionate astfel de cazuri?
Daca mi a cerut raspunderea administratorului petru datoriile firmei in suma de 110.000 lei de ce mai cere si asta?
Pt a primi raspunsul asteptat de dumneavoastra , trebuie sa detaliati starea de fapt , intrucat , din ceea ce ati postat , poate fi vorba de mai multe infractiuni .
In 31 decembrie 2008 firma a incetat activitatea.
In luna noiembrie 2009 firma a intrat in insolventa pentru o datorie totala de 110.000 la un prestator vicii si o datorie de 1.900 lei catre finante.
In ianuarie anul curent a inceput controlul fiscal in cruce.
Totul era ok mai putin soldul de casa, unde am 34.000 lei.
Fiind ca nu am putut prezenta aceasta summa in momentul controlului, din partea finantelor publice m-am trezit cu o sesizare la parchet pentru savarsirea infractiuni din legea 31 art 272 pct2 folosirea cu rea credinta a bunului ....
In cazul infractiunilor de gestiune frauduloasa , inselaciune, alte infractiuni contra patrimoniului, sau a celei de evaziune fiscala, chiar daca este recuperat prejudiciul ,odata sesizate organele judiciare, actele de cercetare isi urmeaza cursul firesc, fara a exista posbilitatea retragerii actului de sesizare.
Fata de situatia invocata,consider ca principala dvs.problema ar fi aceea de a va formula cele mai bune aparari,eventual ,daca aveti conditii materiale,cu ajutorul unui avocat priceput pe acest gen de infractiuni,cu care sa stabiliti o strategie de aparare,care sa fie de natura sa minimalizeze repercusiunile juridice ale faptei/faptelor
Daca aveam situatie materiala puteam sa arat bani macar partial sa fie sub 5000 Euro.
La finante am declarat ca cheltuielile de deplasare si diurana (protocol) nu sunt inregistrate pentru ca contabila nu a acceptat bonurile.
In ultimii 3 ani nu am achizitionat absolut nimic care e o dovada ca nu am folosit bani pe interes propriu.
Am cautat si pe net dar astfel de caz unde doar casa este problema nu am gasit.