Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat legat de o problema si anume: in data de 25.05.2010 am inceput activitatea la o alta firma. Nici pana in ziua de astazi nu am primit copie dupa contractul de munca inregistrat la ITM. Mi s-a spus ca nu a avut timp sa mearga cu el la ITM, dar ca are la dispozitie 20 de zile de la angajarea unei persoane pentru a face acest lucru.
Care este perioada legala de inregistrare a unui contract?...vor sa ma paseze sau nu?
Cu multumiri anticipate, E
Termenul de inregistrare al unui c.i.m. la ITM este de 20 de zile calendaristice de la data incheierii acestuia ... daca ati inceput activitatea pe data de 25.05.2010, atunci ultima zi de inregistrare este 14 iunie 2010.
Este adevarat. Obligatia de inregistrare trebuie indeplinita in termen de 20 de zile de la incheierea contractului.
Legislatia prevede o dubla inregistrare a C.I.M. - la I.T.M. si in registrul general de evidenta a salariatilor aflat la firma .
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar acum am o alta intrebare pentru care va solicit ajutorul: cum pot vedea daca sunt inregistrata in REVISAL?...pentru ca in continuare nu am primit nici o copie dupa CMX-(
1. Inregistrarea in Revisal nu este problema dvs., este a angajatorului.
2. Mergeti la ITM si solicitati sa va spuna daca aveti un CIM inregistrat acolo. Puteti solicita o copie, contra cost.