Va cer ajutorul intr-o problema delicata...
Acum 1 an a decedat bunica mea. Ea a avut 2 copii (mama mea si fratele ei/unchiul meu). In urma decesului bunurile bunicii ar fi trebuit sa se imparta la cei 2 frati... Aici incepe problema
Mama mea este pusa sub interdictie judecatoreasca, eu fiind numit tutorele ei, in urma unei comotii cerebrale este paralizata/ fara discernamant.
Fratele mamei refuza orice comunicare cu mine. Intre timp a dat apartamentul bunicii in chirie (fara a inregistra contract undeva bineinteles). Stiu ca bunica mai poseda de asemenea niste terenuri agricole.
Intrebarea mea este : cum sa procedez LEGAL , astfel incat sa primesc si eu (in numele mamei mele) cota parte din chiria incasata pe apartament, si cum pot afla exact ce suprafete de terenuri mai detinea bunica (unchiul stie aceste "detalii", dar se bazeaza pe faptul ca eu nu voi afla niciodata ce suprafete de teren sunt si locatia acestora). Se poate face succesiunea in aceste conditii? Si daca se poate cum sa procedez...
Deoarece unul dintre mostenitori este interzis, obligatoriu dezbateti succesiunea in instanta.
Unchiul va fi citat si instanta o sa ii puna in vedere sa depuna inscrisurile.
Va recomand sa va angajati un avocat.
Succes!
promovati o actiune in vederea dzbaterii succesiunii si partajarii bunurilor.
va recomand sa va grabiti termenul de 6 luni de acceptare a succesiunii a trecut, este posibil ca unchiul sa va puna problema acceptarii succesiunii.
colegul meu are dreptate in ceea ce priveste modalitatea dezbaterii succesiunii. tot in instanta puteti solicita anularea contactului de inchiriere sau cota cuvenita din lipsa folosintei bunului, acesta fiind folosit exclusiv de unchiul dv. de la primaria locului de domiciliu a bunicii dv. puteti afla si bunurile mobile si imobile care au fost in patrimoniul aesteia pentru care s-au platit taxe si impozite si care urmeaza a intra in masa succesorala.
Nu cred ca poate sa ne puna problema acceptarii succesiunii pt ca dupa moartea bunicii am suportat impreuna costul renovarii apartamentului, am platit impreuna intretinerea timp de cateva luni pina ce el a gasit chiriasii care locuiesc si acum acolo. El refuza comunicarea cu noi de cand a inceput sa ia bani pt chirie, el se bazeazape faptul ca mama mea ,in starea in care se afla, nu poate sa isi ceara drepturile (el nu stie ca intre timp instanta a hotarat punerea sub interdictie a mamei mele )