avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema retrocedare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema retrocedare

Buna ziua. Am si eu o intrebare:

Se da urmatoarea speta: un imobil retrocedat prin hotarare definitiva si irevocabila, emis titlu proprietate - punere in posesie acum aproximativ 2 ani. In cadrul procesului de retrocedare a mai fost prezenta o parte, cerand calitatea succesorala, calitate ce i-a fost acceptata in prima faza, ulterior recursului nostru fiind refuzata.
Intrebarea mea este: ce sanse are la momentul actual cealalta parte sa ne dea in judecata si sa si castige?
Cel mai recent răspuns: VictorPopescu , utilizator 13:23, 10 Iunie 2010
nici una pe lipsa calitatii de mostenitor..hotararea pronuntata se bucura de autoritate de lucru judecat
Multumesc pentru raspuns. Am omis sa mentionez faptul ca i s-a recunoscut calitatea de mostenitor colateral, dar cererea de revendicare a depus-o in iunie 2006 deci dupa termenul de aplicare al legii 247/2005. Pot mentiona ca a facut contestatie in anulare in iulie 2008 care refuzata ca nefondata.
atunci inseamna ca a decazut din termenul de a mai cere cota parte din bunul in cauza
Multumesc pentru raspuns. As mai avea o intrebare: exista posibilitatea de a incerca pe drept comun?
nu..conform principiului de drept specialia generalibus derogant, nu! daca exista o norma de drept speciala aia se aplica si daca a pierdut pe norma speciala nu are cum sa mearga pe dreptul comun.. e hotarare a ICCJ in acest sens

Alte discuții în legătură

L.10/2001 sca baloisibaloi sca baloisibaloi Unic mostenitor cu certificat de mostenitor din anul 1982, plecat in strainatate din anul 2000. Nu formuleaza niciun fel de cerere de retrocedare a imobilelor ... (vezi toată discuția)
Ne da ue peste cap legiile proprietatii? c51888 c51888 Dragi colegi Ce ziceti, acuma cand normele comunitare sunt prioritare celor interne credeti ca jungla legiilor proprietatii o sa fie data peste cap? In ... (vezi toată discuția)
Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)