avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare bunuri mobile.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare bunuri mobile.

Am contactat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament, deci cu ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu eram casatorit. Ramanand somer este foarte posibil sa nu-mi pot respecta contractul de credit. Banca imi va executa apartamentul prin vanzarea lui. Dupa care imi va pune poprire pe salariu cu o cota de 1/3. In apartament exista si bunuri mobile, in procent de 90 % acestea apartin sotiei inca de dinainte de casatorie, dar nemai existand acte de cumparare (unele au fost cumparate in urma cu 10 ani). Intrebari:
1. Cum pot dovedi, in cazul in care acestea vor fi supuse executarii silite, ca bunurile mobile apartin sotiei? Declaratiile martoriilor (parintii si rudele sotiei) pot fi luate in considerare ?
2. In cazul cand creanta va fi vanduta catre o societate de recuperari, pot negocia cu acestia ramanerea in apartament pentru o perioada mai indelungata (1 an)pana voi reusii sa am un venit consistent, si sa am o intelegere cu acestia in care sa platesc lunar cel mult valoarea ajutorului meu de somaj ? Cunoasteti astfel de cazuri ?
Multumesc tuturor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: yamada , utilizator 19:27, 11 Iunie 2010
1. Pentru a fi executate silit bunurile mobile trebuiesc individualizate.
Acest lucru este imposibil de facut atat timp cat dvs nu permiteti intrarea in apartament a executorului, pentru ca nu sunteti obligat de lege.
2. Puteti negocia orice cu o societate de recuperare debite.
Pentru punctul 1), nu stiam ca nu pot permite intrarea in apartament a executorului. Chiar daca are hotarare judecatoreasca eu ma pot impotrivi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita venituri sotie. yamada yamada In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Incheiere - de executare silita Mira0 Mira0 Buna ziua, in urma unui credit facut cu buletinul si fara garantii, aflandu ma in imposibilitatea achitarii lui, a fost inaintat un dosar ( gasit pe portal ... (vezi toată discuția)
Executare silita adriana1234 adriana1234 Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani. Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)