Am contactat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament, deci cu ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu eram casatorit. Ramanand somer este foarte posibil sa nu-mi pot respecta contractul de credit. Banca imi va executa apartamentul prin vanzarea lui. Dupa care imi va pune poprire pe salariu cu o cota de 1/3. In apartament exista si bunuri mobile, in procent de 90 % acestea apartin sotiei inca de dinainte de casatorie, dar nemai existand acte de cumparare (unele au fost cumparate in urma cu 10 ani). Intrebari:
1. Cum pot dovedi, in cazul in care acestea vor fi supuse executarii silite, ca bunurile mobile apartin sotiei? Declaratiile martoriilor (parintii si rudele sotiei) pot fi luate in considerare ?
2. In cazul cand creanta va fi vanduta catre o societate de recuperari, pot negocia cu acestia ramanerea in apartament pentru o perioada mai indelungata (1 an)pana voi reusii sa am un venit consistent, si sa am o intelegere cu acestia in care sa platesc lunar cel mult valoarea ajutorului meu de somaj ? Cunoasteti astfel de cazuri ?
Multumesc tuturor care imi vor raspunde.
1. Pentru a fi executate silit bunurile mobile trebuiesc individualizate.
Acest lucru este imposibil de facut atat timp cat dvs nu permiteti intrarea in apartament a executorului, pentru ca nu sunteti obligat de lege.
2. Puteti negocia orice cu o societate de recuperare debite.
Executare silita
adriana1234
Sotul s-ar putea sa ajunga in situatia de executare silita pentru o suma de bani.
Intrebare: apartamentul in care locuim este pe numele meu, cumparat inainte ... (vezi toată discuția)