avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de plata a doctoratului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de plata a doctoratului

As vrea sa stiu daca se plateste sporul de doctorat, in conditiile in care domeniul de activitate este altul decat cel in care s-a obtinut doctoratul. Se stipuleaza in mod clar in vreo lege acest aspect? Daca da, in care? Am in vedere un caz in care doctoratul este obtinut in inginerie industriala, iar omul este platit cu spor de doctorat, desi este angajat pe post de secretar si, cu jumatate de norma, ca profesor de informatica, absolvent al facultatii de informatica.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 15 Iunie 2010
La stat nu se mai plateste sporul de 15% din ianuarie, de cand a intrat in vigoare legea 330/2009. La privat, depinde de angajator.
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea initiala, insa, ramane - pana la intrarea in vigoare a legii mentionate, cineva putea fi platit pentru doctoratul obtinut intr-un domeniu, daca muncea in alt domeniu? As aprecia tare mult un raspuns pe aceasta tema!
Logic, nu. :)
Problema s-ar pune cam asa : o persoana, este angajata ca si profesor de fizica, sa zicem....si e doctor in drept. Nu au tangenta una cu alta( sau cel putin, n-o vad io), ori, sporul de doctorat, se acorda odata, persoanelor care detin titlul stiintific de doctor, ca o apreciere pentru munca depusa, si aportul adus ramurii respective. :)
Amu...sigur, geniul ala de juma de metru, s-o gandit ca...sporul ala de doctorat e nociv pentru economia tarii, asa ca...l-o taiat. :)
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
carmen1on a scris:

Multumesc pentru raspuns. Intrebarea initiala, insa, ramane - pana la intrarea in vigoare a legii mentionate, cineva putea fi platit pentru doctoratul obtinut intr-un domeniu, daca muncea in alt domeniu? As aprecia tare mult un raspuns pe aceasta tema!

Din cate stiu , persoanele care poseda titlul stiintific de "doctor" beneficiaza de un spor pentru titlul stiintific de 15% din salariul de baza, daca isi desfasoara activitatea in domeniul pentru care poseda titlul stiintific respectiv .
Din pacate...nu mai beneficiaza... :) Statul roman investeste in momentul de fata in ospatari si tinichigii....

Alte discuții în legătură

Spor de doctorat in institutiile publice magdancs magdancs Potrivit interpretarilor prevederilor Legii cadru nr. 330/2009 si a Ordonantei de Urgenta nr. 1/2010, personalul care a beneficiat de sporul pentru titlul ... (vezi toată discuția)
Spor doctorat art 14 legea 153/2017 aliss05 aliss05 Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1. Mentionez ca doctoratul ... (vezi toată discuția)
Spor de doctorat dupa 1 ianuarie 2010 ctimss ctimss Va rog un raspuns, daca am obtinut titlul de doctor in anul 2010 pot beneficia de spor de doctorat avand in vedere Lg. 71/2015 de aprobare a OU 83 privind ... (vezi toată discuția)