avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Refuzul functionarului public de a pune in executare o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Refuzul functionarului public de a pune in executare o hotarare definitiva

Buna ziua,
Va rog sa-mi indicati procedura si temeiul legal pentru a cere in instanta (penal ? conencios ?) sanctionarea unui primar de sector care de 2 ani refuza sa puna in aplicare o hotarare civila definitiva si irevocabila (obligatia de a face) pronuntata in anul 2007, hotarare privitoare la desfiintarea/demolarea fara autorizatie a unor elemente de constructie (ziduri portante la parter comercial) dintr-un imobil, solutia dispusa de instanta de fond fiind obligarea paratului la readucerea constructiei la starea ei anterioară efectuarii lucrărilor realizate în mod nelegal.
Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Iunie 2010
legalmgm, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 12:37, 14 Iunie 2010
Parerea mea este sa sesizati parchetul. :)
Sesizati parchetul, puteti introduce si o actiune in civil pe obligatia de a face si, neaparat, o cerere catre CEDO. Aveti mai jos o speta similara cu cea a dvs. in care o institutie a statului refuza sa execute o hotarare judecatoreasca:
[ link extern ]
Multumesc pentru sugestii.
Dar o actiune in contencios .. ?
Nu , contencios nu merge, pentru ca, in instanta de contencios, se solutioneaza numai litigii referitoare la cereri, acte administrative nelegale, etc.
legea nr. 554/2004
"Art.1
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
(2) Se poate adresa instanţei de contencios administrativ şi persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.":)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune Roman85 Roman85 Institutia Bisericii ortodoxe Romane nu a dat curs in termdenul legal de 30 de zile la sesizarea mea o pot actiona in justitie pot cere ... (vezi toată discuția)
Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Atacare act administrativ de prefect julien_slbz julien_slbz Prefectul poate ataca si anumite articole dintr-o hotarare a unui consiliu local ( considerate nelegale ) sau este obligatie atacarea in totalitate a HCL-ului, ... (vezi toată discuția)