avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil pentru studente
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil pentru studente

Buna ziua. Am si eu o situatie putin deosebita. Sotia mea este studenta in anul 1 la ASE, cursuri de zi si a intrerupt studiile pe data de 19.04.2010 pentru a naste printr-o cerere facuta la facultate de intrerupere a anului universitar. Cei de la facultate nu au cerut nici o adeverinta medicala. Nasterea a avut loc pe data de 03.05.2010. Am incercat sa facem dosar pentru indemnizatie iar cei de la agentie ne spun ca trebuie sa ia de la facultate adeverinta ca a frecventat cururile pana in data nasterii, ceea ce mie unul mi se pare de-a dreptul ilar, adica trebuia sa nasca pe bancile facultatii?!! Am dus scrisoare medicala de la doctorul ginecolog care a consultat-o in timpul sarcinii dar ne-a spus ca nu are nici o valoare, ca in perioada cuprinsa intre 19.04 si 03.05 ea trebuie sa aibe de la facultate acea adeverinta pe care mi-au zis ei as putea s-o iau pe baza acelei adeverinte sau scrisoare medicala! In lege am citit ca sunt exceptate cazurile medicale si sincer, nu mai inteleg nimic! Va rog sa-mi spuneti exact de ce acte am nevoie...
Cel mai recent răspuns: natural1 , utilizator 16:10, 16 Iunie 2010
Actele necesare
-actul de identitate al solicitantului;
-certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
-certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
-adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte indeplinirea conditiilor;
-adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate;
-declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate
-declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana (parinte adoptiv, tutore) nu beneficiaza de aceleasi drepturi;
-declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca acesta nu este incredintat sau dat in plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
-dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla in concediu pentru cresterea copilului;
-dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare;
-dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte incadrarea solicitantului intr-una din situatiile speciale de eligibilitate (au beneficiat in ultimele 12 luni de indemnizatie de somaj, si-au insotit sotul/sotia intr-o misiune permanente in strainatate etc.)
-alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute in normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
V-as ruga sa imi spuneti exact actele care imi trebuiesc in cazul meu particular nu in general pt ca eu am deja facut dosarul. Nu imi este foarte clar de ce imi trebuie adeverinta de la facultate pana in ziua in care a nascut cand practic nimeni nu naste la facultate ci la maternitate!!!
1. Asa cum ati citit si dvs. in OUG 148/2005, acolo se spune, la art.1(2):
m) urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
2. Asadar in adeverinta eliberata de facultate se va scrie ca a frecventat facultatea, fara intrerupere, pana la data de 19.04.2010 iar de la acesta data a fost in intrerupere, din motive medicale, pana la 03.05.2010, conform adeverintei medicale nr. __/ ___, eliberata de___. Birocratia ne mananca!
Va multumesc. Voi lua legatura cu cei de la facultate si sa sper ca de data asta se va rezolva. Intradevar birocratia asta nu doar ca ne mananca, ne ingroapa de vii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil- mama studenta afg afg Buna ziua, Viitoarea mamica ( 33 ani ) studenta la zi stat, buget, cu bursa; Urmeaza sa nasca in aprilie 2013. Doreste sa stie daca poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Mara1989 Mara1989 Buna ziua!Sunt studenta la o scaoala postliceala invatamant la zi si in august dau licenta.Sunt insarcinata in 2 luni,dar am de gand sa ma inscriu la drept,la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului cristiandumitrupopescu cristiandumitrupopescu Buna ziua/seara, Ma confrunt cu o problema si doresc sa aflu un raspuns. Sotia mea este insarcinata si urmeaza in viitorul apropiat sa nasca. Ea este ... (vezi toată discuția)