avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pot sa ma recasatoresc fara certificatul de divort ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pot sa ma recasatoresc fara certificatul de divort atata timp cat fostul sot este decedat?

BUNA ZIUA! AM MARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA...AM DECIS SA MA RECASATORESC,DAR CAUTAND PRINTRE ACTE NU AM MAI GASIT CERTIFICATUL DE DIVORT.INTRE TIMP CEL CE MI-A FOST SOT A DECEDAT IAR EU AM CERTIFICATUL LUI DE DECES. ACUM INTRBAREA MEA ESTE URMATOAREA: POT DEPUNE ACTELE PENTRU A MA RECASATORI FARA A DEPUNE LA DOSAR ACTUL DE DIVORT ATATA TIMP CAT IL DEPUN PE CEL DE DECES MAI ALES CA ATAT PRIMA CASATORIE CAT SI DIVORTUL CA SI ACTUALA CASATORIE VOR FI TOATE IN RAZA ACELUIASI SECTOR ? VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 07:27, 14 Iunie 2010
statutul dvs social actual este "vaduva "....evident ca va puteti recasatori fara a proba statutul . acesta se va schimba de la sine din vaduva ( femeoe care a pierdut sotul prin deces)in femeie maritata !
In urma divortului ati pastrat numele de familie al sotului? Ca daca intre timp ati revenit la numele de "fata", nu prea vad cum ar fi posibil sa faceti dovada ca sunteti vaduva...
Dar puteti obtine un duplicat al hotararii de divort de la arhiva judecatoriei...nu dureaza mult!
Nu exista certificat de divort.
Dar daca ati divortat, desi sotul e decedat, aveti nevoie de hotararea judecatoreasca def. si irevoc. Puteti obtine o copie legalizata de la judecatorie.
dorina66 a scris:

....INTRE TIMP CEL CE MI-A FOST SOT A DECEDAT IAR EU AM CERTIFICATUL LUI DE DECES. ...


Doamna precizeaza ca a divortat. Nu vad nici o legatura cu vaduvia. Dumneaei este o femeie divortata si atat. Faptul ca, dupa divort, fostul sot a decedat nu ii schimba statutul de femeie divortata in vaduva.
Dovada ca este vaduva ,poate fi facuta cu certificatul de casatorie si cu cel de deces al sotului.

Alte discuții în legătură

Vaduva in strainatate nadia82 nadia82 buna ziua, situatia mea este urmatoarea, am fost casatorita cu un cetatean kosovar, dar despartita de el de multi ani, totusi am ramas casatoriti in acte, acum ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea casatoriei intocmita in belgia kath kath Buna, In anul 2009 m-am casatorit in Bruxelles cu un cetatean roman. Dupa doar doi ani ne-am despartit si un an mai tarziu a urmat si divortul:( in urma ... (vezi toată discuția)