avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducerea personala si suplimentara
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducerea personala si suplimentara

baza legala , explicatie la deducerea personala stiu este 250 dar cum cresc cotele pentru deducerea suplimentara ??
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:42, 24 Iunie 2010
In Codul Fiscal avem:

ART. 56 Deducere personală

(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

(2) Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.000 lei inclusiv, astfel:

- pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 250 lei;

- pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 350 lei;

- pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 450 lei;

- pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 550 lei;

- pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 650 lei.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.000,01 lei şi 3.000 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii de peste 3.000 lei nu se acordă deducerea personală.
multumesc mult , foarte dragut , la obiect , mersi , m-ati ajutat .
Daca un sot beneficiaza de deducere personala pt. 2 copii aflati in intretinere, trebuie sa depuna periodic (in fiecare an) documentele justificative sau numai cand apare o schimbare (adica de ex. daca cei doi soti se inteleg ca de aceasta deducere sa beneficieze celalalt sot)?
Sotul meu a beneficiat un an de deducere personala pt. 2 copii, apoi angajatorul lui a intrerupt acordarea acesteia pe motiv ca nu a depus documentele justificative, desi nu am inceput eu sa beneficiez de aceasta deducere si nici nu am avut aceasta intentie. E corect?
In mod obisnuit,modificarile trebuie anuntate la angajator; altminteri, daca nu survine nici o modificare, angajatorul nu poate avea initiativa intreruperii.
Trebuie sa verifice declaratia initiala pe care a depus-o, daca exista vreo prevedere ca angajatul trebuie sa anunte an de an angajatorul, chiar daca nu survin schimbari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil major in intretinere herminast herminast Am beneficiat de deducere suplimentara pentru copilul aflat in intretinere, care din luna august a devenit major. Acum mi se cere anexat declaratiei o ... (vezi toată discuția)
Dedeuceri suplimentare gordius gordius Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema : Am o fiica, care a implinit 26 de ani,este doctorand la o Universitate din tara si nu realizeaza venituri. ... (vezi toată discuția)
Contract sponsorizare mihaela_1968 mihaela_1968 Fiul meu este student si a semnat pentru 3 luni un contract de sponsorizare cu o firma, primind 600 lei. Mai beneficiez de deducerea suplimentara, sau trebuie ... (vezi toată discuția)