avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... INFORMATII DESPRE LEGILE ROMANESTI
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

INFORMATII DESPRE LEGILE ROMANESTI

Sotul meu, de origine marocana doarce a obtinut viza pentru romania in urma casatoriei pe care am facut-o in MAROC. Viza este valabila pe 1 an de zile. Eu vroiam sa stiu, daca el va intra pentru prima oara in ROMANIA dupa 3 luni de cand a obtiunut viza ,este vreo problema? Si daca in momentul in care intra in ROMANIA eu nu ii fac imediat resedinta si ii fac doar permisul de sedere ,este posibil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:35, 13 Iunie 2010
nu e o problema ca intra in tara dupa 3 luni de cand a obtinut viza.. e de preferat sa i faci si permisul de sedere si resedinta.. mai ales ca ptr persmis trebuie dovada resedintei
El face permisul de conducere in MAROC si daca eu ii fac imediat resedinta cum intra in ROMANIA dup aceea permisul de conducere nu va mai fi valabil , va trebui sa-l refaca in ROMANIA. Este corect?
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
adriana81, utilizator
Daca tot are viza pe 1 an, puteti sa nu ii faceti nici un act.

Mai multe informatii pe www.ori.mai.gov.ro
Deci el poate veni in ROMANIA si eu nu-i fac nici un act, nu trebuie sa ma duc la politie sa declar ca el a intrat pe teritoriul romaniei si ca este venit la mie? Si el in viza aceasta de 1 an poate intra si poate iesi de cate ori avem posibilitatea?
adriana81 a scris:

Deci el poate veni in ROMANIA si eu nu-i fac nici un act, nu trebuie sa ma duc la politie sa declar ca el a intrat pe teritoriul romaniei si ca este venit la mie? Si el in viza aceasta de 1 an poate intra si poate iesi de cate ori avem posibilitatea?

Depinde cum are viza ..cu mai multe intrari si iesiri sau cu una singura .
Pentru obtinerea permisului de sedere se depun urmatoarele acte:
a. documentul de trecere a frontierei (original/copie);
b. documentul de identitate al cetăţeanului român;
c. certificatul de căsătorie eliberat de autorităţile române (original / copie);
d. declaraţia scrisă din care să rezulte că străinul nu mai are încheiată o altă căsătorie;
e. dovada mijloacelor de întreţinere;
f. dovada deţinerii legale a spaţiului de locuit (original / copie);
g. dovada asigurării sociale;
h. adeverinţă medicală;
i. taxe
Actele se depun la la formatiunile teritoriale ale Oficiului Roman pentru Imigrari din judetul in care locuiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de sedere paul_anita paul_anita Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta rommanitza rommanitza buna seara! ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani? sunt casatorita cu un marocan de 7 ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)