avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA TVA 119000
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA TVA 119000

O persoana fizica vinde terenuri (parcelate ) in valoare totala de peste 35000 euro.
Cred ca terenurile sunt construibile ( inca nu am confirmarea). M-a rugat sa aflu daca trebuia sa devina platitor TVA.
Am inteles ca dupa ultima vanzare de teren (fie el construibil sau nu ) , trebuia sa se inregistreze in scopuri TVA , chiar inainte de a realiza cifra de afaceri de 35000 euro- previzionand ca aceasta va fi realizata o data cu vanzarea urmatoarei parcele de teren.
Practic trebuia sa depuna decl. vector fiscal 070.Sa devina platitor TVA si PFA.

1. Trebuie aceste venituri declarate in D200 ANUALA ?
2. Ce sa il sfatuiesc acum. Practic ce sa fac ?Ce risca ?

Eu nu am stiut ca vinde terenuri . Acum am aflat.

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 13 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 20:11, 14 Iunie 2010
Daca este PFA trebuia sa depuna deja D200 pana la 15 Mai si da tre sa depuna formularul 070 in caz ca a depasit plafonul de 35000 euro si asta tre sa o faca repede.
Daca nu este PFA tre sa depuna formularul 020 care se depune de persoanele fizice neautorizate care au obligatia sa se inregistreze ca platitori TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire 35000 euro.
Risca amenda pt. nedepunerea la termen 500-1000lei PF, 1000-5000 lei PJ.
O zi buna!
Nu este PFA. D200 am depus pentru venituri din chirii ( sub 5 contracte ).
Asadar ?
Cum am scris mai sus tre sa depuna formularul 020 pt. persoane fizice neautorizate, mergeti la finante si va va lamuri, termenul de depunere a fost 10.06 2010.
Succes!
Multumesc !:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon de tva in dec 2011 simo_ema simo_ema Buna ziua, Am o mare nedumerire: O prietena care realizeaza venituri din mai multe activitati independente in decmbrie anul trecut a avut CA mai mare de ... (vezi toată discuția)
Tranzactii imobiliare VodaAna VodaAna Am cumparat un teren forestier ( teren cu arbori) in anul 2008 cu o vaoare mare si am vindut acetst tere forestier (teren cu arbori) in starea in care l-am ... (vezi toată discuția)
Tva pt. tranzactii imobiliare claudia_iulia claudia_iulia Buna seara! Ma puteti lamuri in legatura cu plata TVA pentru tranzactiile imobiliare? Matusa mea, pensionara, vinde un teren pe care il are de mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)