Va retin atentia cu o intrebare: cum se poate actiona in justitie o societate comerciala care este proprietara unui forum liber de discutii si care refuza stergerea contului unui utilizator?
Am fost inscris pe un forum si acum doresc stergerea acelui cont, nu blocarea lui. Prin stergere, inteleg desfiintarea acelui cont definitiv.
Am cautat pe net si am gasit asta:
Legea nr. 677 din 21 noiembrie 2001
pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 790 din 12 decembrie 2001
Art. 14. -
(1) Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si in mod gratuit:
a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, in special a datelor incomplete sau inexacte;
Ma pot folosi de aceasta lege pentru a obtine in instanta stergerea contului?
formulati o actiune in care solicitati sa oblige parata, respectiv acea societate la efectuarea demersurilor in vederea stergerii contului dvs precum si daune pe zi de intarziere pana la stergere.
va puteti intemeia actiunea pe textul de lege mentionat.
de asemenea puteti merge si pe incalcarea drepturilor prevazute de constitutia Romaniei.
Multumesc pentru raspuns. Cineva imi spusese ca acel text de lege nu se aplica si in cazul prezentat si ca de fapt nu exista nici un text de lege care sa oblige firmele la stergerea conturilor internet.
De aceea am postat intrebarea si aici, pentru a avea o confirmare de la persoane in domeniu.
Valabilitate lege
luminita29
Buna ziua,
Mai este valabila Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a ... (vezi toată discuția)