avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examen de redobandire permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examen de redobandire permis auto suspendat

salut,
stie cineva daca s-a dat vreo lege pentru renuntarea la examenul de redobandire a permisului auto suspendat? sau macar daca exista vreun astfel de proiect de lege?
merci si scuze daca am deschis topicul intr-o sectiune gresita a forumului.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2007
alex_alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:17, 23 Noiembrie 2009
Nu cred, ca este si sper sa nu fie scos, ca circula atatia pe strazi care nu stie cand trebuie sa acorde prioritate.
Am auzit (din surse media) ca ar exista un astfel de proiect de lege prin care sa se renunte la examinarea titularului de permis de conducere suspendat.
Cred ca actul normativ in discutie este Ordonanţă de urgenţă nr. 69/2007din 28/06/2007pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 443 din 29/06/2007. Nu este vorba dupa parerea mea decat de o restrangere a verificarii cunoasterii regulilor de circulatie la anumite persoane, iar articolul in discutie este 106 astfel cum a fost modificat prin OUG, care prevede:
47. Articolul 106 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 106. - (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) când fapta a fost urmărită ca infracţiune prevăzută de prezenta ordonanţă de urgenţă, iar instanţa de judecată sau procurorul a dispus înlocuirea răspunderii penale cu una dintre sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute la art. 91 din Codul penal;
c) când a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conform art. 104.
o intrebare am si eu ;

in cazul in care permisul a fost suspendat pe o perioada de 60 de zile, neacordare de prioritate, si perioada de 60 de zile a luat sfarsit, mai este necesar sustinerea examenului ?

am sunat la politie si mi s-a zis ca daca nu sustin examenul, perioada se extinde cu inca 30 de zile.

este adevarat?
da!, la expirarea suspendarii - 90 zile- iti poti ridica permisul; ar fi fost mai usor cu examen...

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 90 zile druje druje Buna,am permisul suspendat pt. depasire de viteza,pt. 90 de zile.Dupa cele 90 de zile mai trebuie sa dau acel examen de redobandire sau nu?Multumesc. (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat alcool laura80a laura80a Buna seara! Am urmatoarea situatie...permis suspendat 90 zile (pt alcool 0,13). Din ce am citit se poate sustine examenul de redobandire si reducerea ... (vezi toată discuția)