avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin mandatar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin mandatar

Am primit citatie pentru a ma prezenta in calitate de pârât pentru desfacerea casatoriei din culpa comuna si sotul meu solicita incredintarea copilului minor si plata pensiei de intretinere.

Mentionez ca sotul are resedinta in strainatate, iar in cererea de divort la semnatura apare prin avocat ..., stampila avocatului si semnatura acestuia. Nu trebuia sa fie prin mandatar si nu trebuia sa fie depus certificatul de casatorie in original?

Totodata de când a plecat nu a participat in nici un fel la cresterea si educarea copilului.

Având in vedere ca nu imi permit sa angajez un avocat, deoarece am cheltuieli de intretinere ale copilului (meditatii, hrana, s.a.), care sunt sansele de a pierde copilul?
Cel mai recent răspuns: ContSters153164 , utilizator 01:13, 14 Iunie 2010
orice proces implica un risca dar dvs daca veti demonstra ca snteti o mama morala, cu o sursa de venit si o locuinta stabila, nu ar trebui sa va faceti griji.
Sursa de venit exista, locuinta stabila este, dar cum pot demonstra ca sunt o mama morala?
Se pare ca sotul meu este dornic de razbunare, deoarece am aflat ca este cu altcineva si ma astept la orice de la el.
In cadrul actiunii de divort si a capatului de cerere de incredintare a minorului se administreaza p[robe,iar acestea sunt:acte,interogatoriu,pe incredintare,doi martori si ancheta sociala efectuata de primaria pe raza careia locuiti la domiciliul dvs.
Angajatii serviciului de autoritate tutelara,vor concluziona asupra conditiilor de crestere si educare pe care le oeriti minorului din punct de vedere,social,moral si material.
Aceasta ancheta sociala va fi efectuata si la domiciliul sotului dvs.la domiciliul acestuia din strainatate de organele abilitate de la locul de domiciliu
daca nu va permiteti un avocat faceti cerere la barou sa va acorde un avocat din oficiu.. e bine sa fiti asistata in speta pentru ca va confruntati cu un avocat.. cum nua veti nici un felde pregatire juridica, nu vad cum ati putea convinge instanta
Multumesc mult pentru lamuriri si recomandari, sper ca voi reusi sa-mi pun gândurile in ordine si ca voi lua decizia corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru custodia unui copil minor sub 14 ani mickey_hd mickey_hd -ce acte sunt necesare pentru a `obtine custodia unui copil minor sub 14 ani -cum se complecteaza cererea (vezi toată discuția)
Divort cu minori costy223 costy223 as vrea sa stiu si eu ce sanse am sa pastrez copilul minor la divort deoarece sotia nu are nici domiciliu si a plecat in strainatate fara sa mai trimita nimic ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)