avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere de demisie

Buna ziua,
Doresc sa stiu ce pot face in cazul in care am inaintat o cerere de demisie iar aceasta nu a fost aprobata. Am fct de conducere si ma intereseaza sa aflu daca pot parasi locul de munca dupa expirarea celor 30 de zile de preaviz. Ce se intampla daca angajatorul modifica data demisiei scrisa in cerere cu o data ulterioara? Acesta prelungire ii da timpul necesar pentru a intervieva si angaja alta persoana.
Va multumesc anticipat!
1. Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

2. Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
Prin urmare, dupa expirarea termenului de 30 de zile de preaviz , c.i.m. va inceta.

3. Termenul de preaviz de 30 de zile calendaristice, are caracter imperativ ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părţile pot negocia numai o durată mai mică.
daca ti inregistrat demisia la socoetate nu poate modifica data.
Puteti parasi locul de munca fara nici o problema.
Insa pe viitor va sfatuiesc sa inregistrati demisia in 2 exemplare, iar unul sa il pastrati dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaintarea demisiei si perioada de aviz in timpul concediului ionutviorel ionutviorel M-am angajat de aproximativ 4 luni , am contract pe o perioada nedeterminata. In perioada 17.10.2016 - 30 .10.2016 sunt in concediu .. este posibil ca la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate ... danut30 danut30 Buna ziua. Sunt angajat pe perioada nedeterminata la o societate de 3 ani. Doresc sa-mi depun demisia cu acordul partilor. Mentionez ca am foarte multe ore ... (vezi toată discuția)
Cum se poate incheia un contract de munca antysteaua13 antysteaua13 Am semnat demisia cu acordul partilor incepand cu data de 01 04 2014 dar nu s-a incheiat contractul de munca. Ce pot face in situatia de fata? (vezi toată discuția)