avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... \"Citatia\" in activitatile administrative
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

"Citatia" in activitatile administrative

Care este valoarea unei " Citatii" emisa de catre primarie catre o persoana fizica? Implica obligativitatea persoanei fizice de a se prezenta la primarie? Este corect denumita Citatie?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 15:05, 15 Iunie 2010
Da este corect(poate fi denumita si invitatie), obliga persoana invitata sa se prezinte, altfel risca sa se produca efecte juridice impotriva sa.
Invitatie, este termenul corect. Aceasta invitatie, nu obliga la nimic, insa, asa cum a scris userul @gabescu, neprezentarea dvs. ar putea sa produca efecte juridice mai tarziu...in sensul ca, autoritatea publica ar putea ( fara a avea toate datele problemei, si sigur, in acest sens ati fost invitat) sa ia o decizie in defavoarea dvs. Pe urma, aveti de umblat pe la instante, etc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de invitat kikers kikers Am primit o citatie in calitate de invitat in cauza privind un dosar penal fara referire ,am o banuiala ca acest dosar priveste evenimentele intamplate la ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai fac si o intampinare? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Am facut cerere de chemare in judecata firmei la care am lucrat anterior,iar in citatia primita azi,scrie ca trebuie sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Credit persoana juridica posibil? roxyalexandru roxyalexandru 1.O persoana fizica a avut un credit pe care nu l-a achitat deloc, in consecinta a afost introdus in biroul de credit cu risc maxim. 2.Dupa cativa ani aceeasi ... (vezi toată discuția)