avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundat de vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundat de vecini

Buna seara, am si eu cateva probleme pe care nu le stiu rezolvarea, si anume:
-vecinii de deasupra mea ma inunda in baie in continuu, si spun vecinii pentru ca nu stiu exact cine este vinovatu deoarece nu vor sa deschida sau nu mai locuiesc aici, multi dintre ei spunandu-mi ca "e de mai sus pentru ca si el are apa in baie".
-nu stiu cum sa procedez..pentru ca nici de reparat nu pot sa repar pentru a face o asigurare(care sincer nu ma va ajuta cu nimic), chiar daca si aceasta va fi din ce in ce mai mare pentru ca as apela in fiecare luna la ei si am inteles ca o sa se mareasca "taxa''(ca sa ii spun asa).
Va rog sa ma sfatuiti pentru ca nici nu stiu pe cine sa invinuiesc in cazul in care as recurge la vreo metoda.
Va multumesc anticipat.O seara buna!
Cel mai recent răspuns: savuanamaria , utilizator 15:59, 16 Iulie 2010
Cu administratorul, cu presedintele asociatiei ati vorbit? Ei au datoria de a vizita apartamentul vecinilor de sus pentru a identifica daca nu trebuie reparata teava comuna....si cu acest prilej va lamuriti si Dv.

- daca e sparta teava verticala, atunci asociatia trebuie sa repara;
- daca e sparta teava orizontala sau cotul de conectare, atunci trebuie sa repare proprietarul apartamentului respectiv.
Am fost la asociatia de locatari de care apartin, si mi-au zis ca trebuie sa le spun eu lor de unde curge(eu ar trebui sa ma duc sa vizitez apartamentele)pentru a sti instalatorul unde sa mearga, dar cum nu vor sa imi deschida vecinii nici eu nu pot sa numesc pe cineva anude pentru ca sunt sanse sa ma inunde si cei de pe palierul vecin pentru ca avem baile cu peretele comun.As vrea sa stiu, va rog insistent, daca pot recurge la alte metode(asigurarea de apartament am inteles ca nu o pot face pentru ca nu imi pot poza apartamentul tot si baia nu).Astept raspunsuri si pareri.Va multumesc.O zi buna!!!
Nu Dv. trebuie sa va ocupati de aceasta problema, ci reprezentantii asociatiei, administrator sau presedinte asociatie, chiar si membri ai comitetului executiv, impreuna cu un instalator.
Iata ce spune Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.


Mergeti cu textul acestor doua articole de lege la administrator, Sunt obligati sa se ocupe de problema. Daca se va constata ca este vina vecinului Dv., atunci el este obligat sa-si intretina apartamentul fara a va deranja pe Dv., tot conform art.14 din lege, dupa cum observati.
X-(#-o:angry::foottap:.....incep cu mii de scuze...pentru ca revin cu aceeasi problema....inundatia....Asociatia de locatari imi spune ca nu ma poate ajuta cu nimic :rtfm: (chiar daca am mers cu legea in mana) si ca cel care ma inunda trebuie sa imi repare, chiar daca este teava verticala,orizontala sau cot ,nu este treaba lor, pt ca ....chipurile este in apartamentul ''nostru'' , si proprietarii sunt direct raspunzatori de ce se intampla indiferect de ce teava este afectata...sunt disperata....imi este teama ca o sa imi ajunga apa in dormitor(care este reparat si renovat , incluziv cu rigips care o sa se termine imediat daca intra apa).Pe cine dau in judecata daca am sa ajung la concluzia asta?Este adevarat ca procesul poate dura ani de zile timp in care eu risc sa imi distruga apartamentul?Va multumesc inca odata.O zi buna!!!
Mergeti la primarie unde este un serviciu care se ocupa de problemele asociatiei de proprietari.
Dati telefon la furnizorul de apa si anuntati ca aveti inundatie in apartament sa opreasca apa urgent si sa intervina.
Poate ca asa o sa-i "stimulati" pe vecini si pe cei din conducerea asociatiei.

Alte discuții în legătură

Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Reparatii teava comuna la bloc Bota_M Bota_M Locuim de 6 ani intr-un bloc din cartierul Pantelimon. Toate bunicele pana acum cateva zile.Adica: S-a spart teava comuna de apa( rece si calda) de pe coloana ... (vezi toată discuția)