avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie anticipat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie anticipat?

Tatal meu este nascut pe 28 august 1950.Total vechime pana in momentul actual este de 30 de ani si 6 luni din care:
-2 ani si 7 luni grupa I
-17 ani si 9 luni grupa II
-10ani si 2 luni conditii normale

Cu multumiri anticipate,
Catalina H
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:18, 14 Iunie 2010
Din cate am citit tot pe forum, deocamdata pensionarile anticipate s-au suspendat ,pana la noi ordine. Altfel , dupa legea de pana acum, la 60 de ani. ( Cu o luna inainte de implinirea varstei de 60 de ani se putea depune dosarul ).
Pentru ca nu este prima oara cand repostati acest topic (si v-as ruga sa n-o mai faceti), mi-am verificat raspunsul pe care vi l-am dat in martie si am constatat ca am gresit la adunarea stagiilor. Imi cer scuze! :)

Ca date generale, un barbat nascut in 1950 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar cel minim de 15 ani.

Stagiului realizat de tatal dvs. de aproximativ 30 de ani si 6 luni i se adauga stagiul aferent activitatii desfasurate in grupe de munca de 5 ani si 3 luni, rezultand un stagiu total de 35 de ani si 9 luni.

Intrucat tatal dvs. a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, poate beneficia de pensie anticipata partiala atunci cand va implini 60 de ani iar de pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 61 de ani, varsta standard de pensionare fiind redusa cu 4 ani pentru activitatea desfasurata in grupe de munca.

Din pacate, probabil ca in august anul acesta va fi in vigoare legea care se discuta acum iar tatal dvs. nu va putea solicita pensie anticipata partiala.

Pe viitor, daca mai gresesc la adunari, va rog sa ma trageti de maneca. Acum n-am mai gresit.
O seara buna! :)

Later edit

Interventie moderator

Acum am remarcat ca v-ati editat mesajul scris in martie, deci raspunsul meu nu era gresit, ati dat date eronate. Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in forum. Multumesc!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa beneficiez de pensie? cire35 cire35 Buna ziua.tatal meu e nascut pe data de 15-08-1950.si are lucrat 34 de ani 7 lunii si 10 zile.din care 25 de ani in gr a 2 a.poate sa benificieze de pensie si ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata iustin_79 iustin_79 Buna ziua, Pentru o persoana care are o vechime de 15 ani in grupa a 2-a de munca se poate face o pensionare anticipata, al avand acum 63 ani? Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie anticipat? iorga dumitru iorga dumitru barbat, nascut 10.04.1955, angajat din 14.06.1974, incadrat in grupa a-II-a de munca, armata efectuata dupa 1974 (16 luni). solicit un calcul in evderea ... (vezi toată discuția)