avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Vechime si iar vechime - intrebare
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Vechime si iar vechime - intrebare

Daca o persoana are " 5 ani " vechime neintrerupta respectiv a lucrat intre 2001 -2007 dar din 2007 nu a mai lucrat deloc exista sanse sa i se respinga dosarul la admiterea in magistratura ?
Cel mai recent răspuns: carmen_miron , utilizator 08:38, 15 Iunie 2010
Numai cei din comisie pot hotărî cine este admis şi respins. Totuşi, aşa cum pui tu problema, eu consider că ai toate şansele ca să-ţi admită dosarul. Iată care este şi răspunsul oficial al CSM-ului într-o astfel de problemă: "Dispoziţiile art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, enumeră fără altă distincţie funcţiile de specialitate juridică a căror exercitare pe o perioadă de cel puţin 5 ani constituie vechimea minimă legală pentru participarea la concursurile de admitere în magistratură.
Totodată, în conformitate cu dispoziţiile art.7 pct.2 şi 14 alin.1 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecător şi procuror, fără concurs, aprobat prin Hotărârea nr.152/2006 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.123/2008, după anunţarea concursului şi depunerea cererilor de înscriere, verificarea îndeplinirii condiţiilor de înscriere la concurs este atributul exclusiv al comisiei de organizare a concursului, constituită prin hotărâre a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, pe baza actelor depuse de candidaţi în dosarele de concurs.
Cu privire la declaraţia pe proprie răspundere privind existenţa sau inexistenţa întreruperilor în activitate, vă aducem la cunoştinţă faptul că aceasta se referă la întreruperile care sunt de natură a afecta vechimea în specialitate juridică".
Si eu am emotii referitor la vechime, avand in vedere faptul ca am avut raportul de serviciu suspendat pt cresterea micutei, si voi avea 5 ani in cap in perioada in care se va organiza examenul. Stiu ca au fost cazuri in care s-a luat in calcul si cic-ul dar nu ma bazez pe asta. Asa ca voi sta cu emotii de la inceput ....
Din punctul meu de vedere textul legal este foarte vag, lasand loc la interpretari B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare vechime in specialitate papiioana papiioana Salutare! Am urmatoarea intrebare: la concursul de admitere în magistratura pot participa, intre altii, consilierii juridici cu o vechime în specialitate de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere de activitate ENGFULL ENGFULL pt inscrierea la ex admitere magistratura -vechime 5 ani , la cerere se anexeaza o declaratie pe propria raspundere ca nu ai avut intrerupere de activitate ... (vezi toată discuția)
Concurs magistratura 25 iunie 2005 Admin Admin Consiliul Superior al Magistraturii, prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii, organizează la Bucureşti, la data de 25 iunie 2005, concurs de ... (vezi toată discuția)