avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare copii

Buna ziua! Sunt proaspat divortat, mi s-a stabilit o pensie alimentara in raport cu salariul minim pe economie...vre-o 100 lei... In fapt duc copiilor peste 1000 lei lunar... Am reptul la vizita doua weekend-uri pe luna... Fost sotie nu ma lasa sa vad copii decat in programul stabilit de instanta! Cum potobtine un program mai des de vizitare copii? Divortul inc nu s-a pronuntat... S-a judecat pe 05.04.2007 si nici pana azi nu am primit hotararea judecatoreasca. Pot face recurs (candvoi primi hotararea) sa obtin mai mult timp impreuna cu copii mei? Am inteles ca am dreptul sa-i vizitez si in vacante (1/2 din fiecare vacanta)... Mentionez ca eu intretin in continuare aproape toate cheltuielile fostei mele case (intretinere, curent etc.) de ce numai eu "dupa lege" si nu si ea? Stie ca nu imi pot "lasa" copii " de izbeliste" ... Cum pot obtine un program de vizitare mai des? Va multumec anticipat pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: bercioiu , utilizator 15:51, 28 Mai 2007
Avand in vedere ca suportati toate cheltuielile de intretinere , puteti face o intelegere cu sotia pentru modificarea programului de vizitare a copiiilor.Altfel , v-ati putea limita doar la plata pensiei alimentare. Daca va exista un acord puteti sa-l consfintiti in instanta in cadrul procesului de divort.Puteti cere si in instanta dar depinde si de motivele care au fost invocate la initierea actiunii de divort care va pot dezavantaja , deci nu se poate preciza exact ce sanse aveti.
Va multumesc penrtu raspunsul promt! Acordul cu sotia "pica". Nu ma pot limita doar la plata pensiei alimentare ca nu le-ar ajunge copiilor decat doua zile nemai vorbind de cheltuielile casei... Divortul s-a incheiat de la prima infatisare din culpa comuna, cerand sa nu se specifice motivele divortului in hotarare (oricum au fost motive de "nepotrivire de caracter')... Hotararea de divort inca nu am primit-o cu toate ca s-a judecat acum 2 luni aproape. Din experienta dumneavoastra, dupa cat timp credeti ca primesc hotararea? Am fost acum 2 zile la tribunal si nici macar nu se redactase... Nu stiu cat de bine m-am facut inteles...nu prea ma pricep la termenii acestia... Intrebarea mea era daca exista vre-o cale de a ataca acea hotarare (care inca nu s-a redactat) in care mi s-a "dat voie" sa vizitez copii de 2 ori pe luna sa pot obtine mai mult timp impreuna cu copii mei? Va multumesc!
Aveti posibilitatea sa atacati sentinta de la fond.Luati legatura cu avocatul sau in cazul in care nu aveti si v-ati facut apararea singur la fond , cautati un avocat. Atacarea sentintei se face invocand niste temeiuri de drept pe care un avocat le poate invoca in favoarea dvs. Nu va poate spune nimeni dinainte cum se poate ataca o hotarare care inca nu a fost redactata. Acest lucru (redactarea) poate dura chiar mai mult , depinde de volumul de munca pe care il au. In practica nu exista niste termene clare in limita carora sa se comunice sentinta. In ceea ce priveste vizitarea copiiilor nu va bazati foarte mult pe instanta , sigur , puteti incerca , dar , de regula se acorda ceea ce cere mama .Deja i-ati acordat niste drepturi , si ea probabil le va sustine si mai departe. Deci , daca ii puneti in vedere ca nu mai suportati toate cheltuielile , chiar daca, in fapt , oricum o faceti , s-ar putea sa fie mai flexibila in ceea ce priveste programul de vizitare a copiiilor.
Am incercat varianta cu amenintatul ca nu-i voi da decat pensia alimentara, dar n-a tinut... Stie cat de mult imi iubec copii si tocmai lucrul acesta il speculeaza! V-am trimis un mesaj pe pm.
Da, crred ca procedati corect. Nu cred ca este cea mai buna idee sa nu-i mai platiti banii de care copiii dv. au nevoie ca santaj; daca, vreodata, afla copiii? Acum sau mai tarziu?

Cu privire la caile de atac, va pot spune ce puteti obtine daca imi spuneti ce ati cerut in prima instanta si cam cum a decurs procesul de incredintare minori. Astfel, e drept ca divortul se poate termina intr-un singur termen, mai greut insa cu incredintarea. Aici trebuie ancheta sociala, martor...
Oricum, cu hotararea, daca vreti sa urgentati redactarea ei, duceti-va la condica, vedeti cine a fost grefierul de sedinta atunci cand dosarul a ramas in pronuntare si apoi duceti-va la el. Il rugati frumos, ii spuneti care e problema, copiii sufera etc... In Bucuresti (vad ca de aici sunteti) am gasit intotdeauna intelegere si nu cred ca va va refuza. Mi s-a intamplat ca, intr-un dosar, sa obtin redactarea in 10 zile de la ppronuntare astfel.
Sunt oameni si grefierii si inteleg situatiile, mai ales cele care privesc probleme de familie.
Bafta si reveniti cu amanunte despre cererea dv. de la fond.

Alte discuții în legătură

Custodie copii Cosmin08 Cosmin08 Buna ziua, am si eu o intrebare! Sant divortat din septembrie 2017, iar copiii au ramas in grija fostei sotii care locuieste la mama ei, la 2 judete departare ... (vezi toată discuția)
Minori- program de vizita b-8 b-8 Acum trei ani am divortat, iar copii minori au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii. In august 2012, fosta sotie a plecat in strainatate cu ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensia alimentara pump pump cat la suta din salariul brut sau net,este pensia alimentara.se poate k tatal sa aiba drept de vizita,dar sa nu o poata lua cu el?mentionez k nu am fost ... (vezi toată discuția)