avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori- program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori- program de vizita

Acum trei ani am divortat, iar copii minori au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii. In august 2012, fosta sotie a plecat in strainatate cu copiii, iar eu am aflat abia in noiembrie 2012. Doresc stabilirea unui program de vizita pentru minori ( deoarece nu a fost stabilit la divort) si nu stiu la ce instanta sa ma adresez, Mentionez ca dupa divort, fosta sotie s-a stabilit in alta localitate cu copiii, iar acum este in strainatate cum am spus. I-a inscris la scoala acolo si va veni doar in vacanta de vara cu ei in tara. La ce instanta sa ma adresez, tinand cont de nu stiu ce Regulament al Consiliului Europei:
- celei de la ultimul ei domiciliu?
- la judecatoria Bucuresti ?
- la domiciliul meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: b-8 , utilizator 15:18, 6 Martie 2013
Programul de vizita pentru minori, precum si dalte detalii privind cresterea si intretinerea de catre ambii parinti a copiilor din familii desfacute pot fi stabilite si pe cale amiabila, prin mediere.

In aceste domenii, acordul de mediere va imbraca forma unei hotarari care consfinteste decizia comuna a parintilor. Odata semnat acordul comun, ambii parinti au obligatia sa il respecte, cel care nu il repecta este in culpa si poate fi reclamat de celalalt,

Daca reusiti sa dialogati cu fosta sotie, medierea o terminati pana in 2 ore si aveti acordul semnat. Nu mai treceti pe la tribunal.
Pentru calea obtinerii acestui program de vizita prin proces, veti avea de asteptat ceva vreme pana la o hotarare definitiva si irevocabila, poate mai multe vacante...
Multumesc frumos pentru raspuns, dar nu se pune problema unei medieri.
actiunea de stabilire a programului de vizita o veti introduce la instanta unde parata isi are domiciliul.

Va multumesc.
Cred ca acum competenta priveste domiciliul copiilor. Asa incat...

Oricum, nu ati vizitat copiii circa 3 luni cat erau in tara, de cate ori considerati ca ii veti vizita acum? Va intreb ca sa nu irositi timp si efort.
Incercati sa obtineti si alte tipuri de contacte cu copiii, discutii pe net etc.

Alte discuții în legătură

Program de vizita moglanmatei moglanmatei in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna Gh1 Gh1 Buna ziua, Pentru ca in acest moment la noi in legislatie a fost introdusa custodia comuna, ma puteti lamuri si pe mine ce anume inseamna? De asemenea as ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)