avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita

in urma procesului de divort nu sa stabilit un program de vizita pt copilul din prima casatorie si as vrea ca acest lucru sa se intample de aici incolo fiindca mama lui ma ameninta ca l voi vedea o zi pe luna!care ar fi un program de vizita realistic?ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 23:00, 17 Martie 2013
Promovati o actiune in instanta unde solicitati un program de vizita conform legii sau un program pe care il discutati inainte cu fosta sotie ,
care ar fi programul de vizita comform legii?fosta mea sotie vrea sa l vad odata pe luna......adica o zi!
Ca regula, instantele incuviinteaza pt tati mentinerea de relatii personale cu minorul printr-un program de vizitare adecvat varstei si nevoilor copilului. 2 week-end-uri pe luna si cate o saptamana in vacanta de iarna, cate 2 in cea de vara este un program f uzitat. Binenteles ca s epot adauga zile de neastere, diverse sarbatori legale, zile chiar si din cursul saptamanii.

Inainte de a porni insa la acest drum va sfatuiesc sa discutati cu mama minorului si sa incercati sa ajungeti la un program rezonabil pt toate partile mplicate si sa intelegeti ca nu este de dorit sa decida altul (judecatorul) pt copilul tau si pt tine.
Aveti la dispozitie si medierea pentru reglarea amiabila a acestui subiect:

Legea medierii:
"art. 64.(1^1) Acordurile de mediere incheiate de parti, in cauzele/conflictele ce au ca obiect exercitiul drepturilor parintesti, contributia parintilor la intretinerea copiilor si stabilirea domiciliului copiilor, imbraca forma unei hotarari de expedient."

Asta inseamna ca acordul de mediere in acest sens consfinteste decizia comuna a dvs.

In mediere , aveti ocazia sa discutati deschis, cu suportul mediatorului, si chiar sa negociati detaliile programului de vizita al copilui, cu argumente realiste. Sunt sanse mai mari sa ajungeti la o decizie acceptata de ambii parinti.

Odata acordul semnat intre dvs, va trebui sa fie si respectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil... florian_dum florian_dum Deci: initial am vrut sa renunt la toate drepturile pt copil in favoarea sotiei, am vrut sa ii arat ca imi doresc din tot sufletul sa ne impacam, dar m-am ... (vezi toată discuția)
Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Minori- program de vizita b-8 b-8 Acum trei ani am divortat, iar copii minori au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii. In august 2012, fosta sotie a plecat in strainatate cu ... (vezi toată discuția)