avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil...

Deci: initial am vrut sa renunt la toate drepturile pt copil in favoarea sotiei, am vrut sa ii arat ca imi doresc din tot sufletul sa ne impacam, dar m-am inselat mama ei nu da voie sa se intample asta si nici ea(sotia). de o luna de zile mi se interzice sa am breo legatura cu copilul. am fost dat afara din casa, unde propietar este ea, eu am doar mutatie, dar pt aceasta casa am muncit amandoi.
Deci mi se refuza orice contact cu copilul de mai bine de o luna.
Nu am fost violent, ne-am certat, ne-am aruncat vorbe urate si atat.
In acest moment as vrea sa stiu si sa inteleg exact ce inseamna custodie comuna???

Imi doresc sa pot avea copilul jumatate din timp, adica sa il pot lua acasa o saptamana si o saptamana sa stea la fosta sotie. Se poate asa ceva? asta inseamna custodie comuna?

Ce pot face in acest sens, imi este foarte dor de copil sunt foarte atasat de el si el de mine.

Multumesc,
Florian Dumitru
Va puteti adresa instantei de judecata, pentru stabilirea unui program de vizitare.

Programul de vizitare se poate derula la domiciliul tatalui sau la domiciliul minorului.

( va puteti adresa instantei de judecata, in vederea modificarii programului de vizitare)


De asemenea, poate fi petrecut un program de agrement, in localitatea de domiciliu, in tara sau in strainatate.

Programul de vizitare poate fi derulat si in week-end.

Legatura cu minorul va trebui facuta treptat , gradual, pentru a exista o perioada de acomodare a copilului.

Totodata, se vor respecta activitatile zilnice, uzuale ale minorului, asa incat programul prestabilit al acestuia sa nu comporte modificari.

Intervalul de timp , cat si modalitatea de executare a programului de vizitare trebuie precizate foarte clar, pentru a nu exista situatii conflictuale ulterior emiterii hotarii judecatoresti .( in acest sens se poate promova o actiune pentru clarificarea dispozitivului hotararii judecatoresti ).


Prezenta tatalui in viata copilul este necesara,pentru conturtarea personalitatii si pentru a exista o evolutie corespunzatoare a acestuia.

Absenta figurii paterne poate duce la grave carente de ordin emotional.


In probatiune se va dispune efectuarea unei anchete psihosociale, ancheta ce releva conditiile materiale si morale oferite minorului.
Partile pot incheia o tranzactie, prin care sa se consfinteasca intelegerea partilor.





Tranzactia poate fi redactata de catre avocat, instanta de judecata va lua act de intelegerea celor impricinati.


Instanta de judecata va putea incuviinta un program de vizitare, in anumite intervale de timp, avand in vedere situatia copilului, cat si interesul superior al acestuia

Copilul are dreptul de a menţine relaţii personale si contacte directe cu părinţii , relaţiile personale se pot realiza prin găzduirea copilului pe perioada determinata de către părintele la care copilul nu locuieşte in mod obişnuit.


Va puteti adresa si DGASPC.


Succes.
Buna ziua. Imi pare rau pentru situatia prin care treceti. Custodia comuna inseamna ca ambii parinti sunt parinti custodieni, adica decid amandoi cu privire la cele mai importante decizii din viata copilului. Unul dintre parinti este parinte rezident adica parintele la care locuieste copilul. Impartirea egala la care faceti dvs referinta se numeste custodie comuna fizica si trebuie ca situatia dvs sa indeplineasca anumite conditii: copilul sa fie destul de mare incat sa suporte sapte zile la dvs, sapte zile la mama, domiciliile parintilor sa fie apropiate unul de celalalt si de scoala, sa existe o comunicare civilizata intre parinti, iar copilul sa-si doreasca acest aranjament.
Eu va recomand sa incercati medierea cu privire la continuarea casatoriei si autoritatea parinteasca (custodia). Este confidentiala, se realizeaza tinand cont de interesul copilului si dorintele parintilor, nu exista interogatorii, probe, martori. Acordul de mediere rezultat este supus instantei pentru consfintire, iar hotararea de expedient este emisa de instanta in termen de 1-3 luni, in functie de judecatorie.
Nu puteti renunta la custodie dar va puteti intelege cu mama cu privire la modalitatea de exercitare a acesteia.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna fara program prestabilit de vizitare tzapone tzapone din 8 decembrie exita o hotarare prin care custodia asupra minorului este comuna insa nu mi s-a acordat si un drept de vizita. are dreptul fosta sotie sa imi ... (vezi toată discuția)
Familie, exercitare autoritate parinteasca in comun teodosie113 teodosie113 Buna seara!In urma divortului meu copiii sunt cu domiciliul la mine si autoritatea parinteasca comuna cu dreptul fostului sot de a pastra legaturi personale cu ... (vezi toată discuția)
stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)