avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna seara. Ma numesc Elena si as dori sa stiu daca exista vreo lege care obliga plata salariala doar pe card.Firma la care lucrez face presiuni sa.mi fac card ca nu ma pot plati altfel.Nu exista si alte modalitati in contabilitate de plata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:28, 15 Iunie 2010
Actul normativ prin care se impunea plata prin card a fost declarata neconstitutionala. In consecinta, unitatea nu va poate obliga sa primiti plata prin card.
Nu exista o astfel de obligativitate, firma nu vrea sa lucreze cu bani cash catre salariati si atunci face ordinele de plata si vireaza banii, este mai practic si comod pentru ei.
Potrivit art.161 alin.2 C.mun., plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.
Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului.

P.S.
art.161 alin.2 C.mun. nu a fost declarat neconstitutional ...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul pe card SDENYS23 SDENYS23 Buna seara. Am si eu o intrebare. Angatorul la care lucrez ma obliga sa imi deschid cont la banca ptr. a imi plati salariul. Sunt obligat sa imi deschid cont? ... (vezi toată discuția)
Salariul cash, nu pe card! bbyRo bbyRo Salut tare,oameni de nadejde! Am curiozitatea si totodata interesul maxim in legatura cu salariul lunar care,de obicei,in majoritatea firmelor,vine pe ... (vezi toată discuția)
Salariu Daliborka Daliborka Buna ziua, exista obligativitatea ca un angajat sa ia salariul prin banca? adica pe card? sau se poate si cash? (vezi toată discuția)