avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... evitarea taxei de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

evitarea taxei de poluare

In tara au fost inmatriculate masini aduse din UE, fara a platii taxa de poluare. Care este procedura in instanta, ce documente, ce pot invoca?
Buna ziua !
Nu cred. Cu exceptia autoturismelor ce respecta normele Euro 5, care sunt scutite prin lege de la plata acestei taxe, celelalte autovehicule nu se inmatriculeaza in Romania fara plata acestei taxe. Ulterior inmatricularii, puteti actiona in instanta statul roman prin Ministerul Finantelor Publice pentru recuperarea taxei platite.
Cu stima !
Sa incercati in instanta inmatricularea fara plata taxei care este o actiune pe obligatia de a face, dar sansele actuale sunt 50%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 117/2009 – masuri privind taxa de poluare auto Rady Consult Rady Consult Pe scurt. Am o masina noua (productie 2009), cumparata din Romania de la o reprezentanta, in decembrie 2009, pe care am inmatriculat-o pentru prima data in ... (vezi toată discuția)
Taxa de poluare Doina Elena Doina Elena Presedintele adm.pentru mediu, a spus ca masinile cu euro 4 pana in 2000 cc, aduse din spatiul intracomunitar, care nu sunt la prima inmatriculare, sunt ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2009 Robert Szasz Robert Szasz Ma intereseaza care dintre colegi a avut succes in instanta cu O.U.G. nr. 7/2009. Daca da, as dori cateva lamuriri profesionale. Multumesc! (vezi toată discuția)