avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general \" Detinere\" de produse accizabile in regim suspensiv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

" Detinere" de produse accizabile in regim suspensiv

Va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unor notiuni.
Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, pentru care acciza nu a fost platita.
Vreau sa stiu ce inseamna "detinere". Cu ce document/documente este acoperita aceasta activitate?
Codul fiscal trateaza distinct aspectele privind productia, detinerea si deplasarea produselor accizabile in regim suspensiv. Se poate vorbi de "detinere" si in timpul deplasarii?
Cel mai recent răspuns: sabinna , utilizator 22:05, 25 Iunie 2010
Buna seara .
Nu sunt identice . Detinerea se refera intr-un fel la depozitarea de orice fel a astfel de marfuri si deplasarea se refera la transportul in sine de astfel de marfuri.Sunt doua lucruri distincte .
Marius Bote .
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Asa zic si eu. Intrebarea, insa, are un talc. Ne aflam in litigiu cu Garda financiara care pe perioada deplasarii ( transportului) de produse accizabile catre un birou vamal de iesire din teritoriul comunitar, face un control, constata ca cisternele nu au un anumit sigiliu si ne sanctioneaza cu amenda si confiscarea produselor incadrand fapta la art.220 lit.a Cod de proc.fiscala " detinerea" de produse accizabile in afara regimului suspensiv. Suntem in litigiu. Facand distinctia intre detinere si deplasare am sustinut ca fapta respectiva nu este sanctionata de codul de procedura fiscala. Alte firme, in spete similare si la aceeasi instanta, au pierdut procesul deoarece judecatorul nu poate fi lamurit ca "detinerea" inseamna depozitare si ca ceasta activitate este acoperita prin autorizatia de antrepozit fiscal in timp ce deplasarea produselor accizabile are un cu totul alt regim fiscal.Chiar nu stiu ce sa fac ca sa nu se piarda procesul. Am nevoie si de alte opinii. Multumesc d-lui Marius Bote..
Chiar nu este nimeni interesat de problema in discutie?
Cum pot fi amendat pentru o neregula constatata pe timpul deplasarii sub umbrela art. 220 lit.a Cod de procedura fiscala ( detinere de produse accizabile in afara regimului suspensiv )? "Detinere" inseamna depozitare , stocare si aceasta activitate este acoperita de autorizatia de antrepozit fiscal. Pe timpul transportului catre un alt antrepozit fiscal sau catre un birou vamal de iesire marfa accizabila "se deplaseaza" nu este "detinuta". Nu am dreptate? M-ar interesa practica judiciara, poate ma ajuta cineva. Multumesc.
Buna dimineata .
Ati depus contestatie la judecatorie impotriva procesului verbal in timp ?
Daca nu ati depus contestatie/plangere , discutia este pur teoretica,nu prea va mai poate ajuta prea mult .
Marius Bote .
Am depus contestatie la timp. Dar judecatoria s-a pronuntat in cauze similare si a respins plagerile. E clar ca si in dosarul meu, solutia va fi aceeasi. Si tribunalul s-a pronuntat in recurs. Am cerut stramutarea dar n-am avut sanse. E clar ca voi pierde cu dreptatea in mana.

Alte discuții în legătură

Contraventii la regimul produselor accizabile sabinna sabinna Ce inseamna \"detinere\" de produse accizabile in regim suspensiv, in sensul Codului fiscal? Eu inteleg urmatorul lucru: daca am depozitate produse accizabile ... (vezi toată discuția)
Produse accizabile in regim suspensiv sabinna sabinna Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, pentru care acciza nu a fost platita. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)