avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contraventii la regimul produselor accizabile
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contraventii la regimul produselor accizabile

Ce inseamna "detinere" de produse accizabile in regim suspensiv, in sensul Codului fiscal?
Eu inteleg urmatorul lucru: daca am depozitate produse accizabile intr-un loc pentru care am autorizatie de antrepozit fiscal inseamna ca detin produse accizabile in regim suspensiv si totul este in regula. Daca am depozitate produse accizabile intr-un loc neautorizat atunci sunt in afara regimului suspensiv si pot fi sanctionat contraventional pentru detinere de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal ( art.220 lit. a Cod pr.fiscala ).
Dar daca se descopera o neregula pe perioada "deplasarii" produselor accizabile catre destinatarul cu care am incheiat contractul de vanzare cumparare ? ( ex. lipsa sigilii s.a. ). In aceasta situatie mai pot fi sanctionat contraventional pentru "detinere" de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal sau sanctiunea trebuie sa priveasca transportul propriu-zis, daca bineinteles exista o astfel de sanctiune in Cod pr. fiscala, art. 220?
Eu consider ca "detinere" inseamna "depozitare" intr-un loc, care este sau nu autorizat, iar "detinerea" nu are legatura cu "deplasarea" (transportul) produselor accizabele. Cele doua aspecte ( detinerea si deplasarea ) au fost si sunt tratate distinct in Codul fiscal.
Astept puncte de vedere care sa-mi confirme sau sa-mi infirme convingerea.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: JayWelsh , utilizator 09:11, 23 Octombrie 2010
As dori totusi niste puncte de vedere. Nimeni nu are de-a face cu produse accizabile pentru a putea vorbi despre "detinerea" si "deplasarea" acestora in regim suspensiv de accize?
Din acest punct de vedere ,exista un anume grad de toleranta in care este de baza finalitatea deplasarii .Vezi ca pentru NEREGULA exista o definitie anume .in definitie se mentioneaza ca nu ia nastere decat atunci cand receptia nu afost facuta in sensul art. bla bla bla ....adica nu a fost emis raportul de receptie al marfurilo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

" detinere" de produse accizabile in regim suspensiv sabinna sabinna Va rog sa ma ajutati si pe mine in clarificarea unor notiuni. Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului ... (vezi toată discuția)
Produse accizabile in regim suspensiv sabinna sabinna Potrivit codului fiscal se interzice detinerea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, pentru care acciza nu a fost platita. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)