avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ...pot fi numiþi în magistraturã, pe bazã de ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

...pot fi numiþi în magistraturã, pe bazã de concurs...

Potrivit Legii nr.303 din 28 iunie 2004 privind statutul magistraţilor, art. 33. pot fi numiţi în magistratură, pe bază de concurs, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (2), persoanele care au îndeplinit funcţia de ....ofiteri de politie judiciara cu studii superioare juridice...
Intrebari :
1. se asimileaza calitatii de politist judiciar activitatea defasurata inainte de 2005 ( am fost lucrator de politie peste 22 ani, pana in 1993 am fost subofiter - in toata aceasta perioada am desfasurat activitati operative si de cercetare penala) ?
2. din calitatea actuala - pensionar MAI - pot sustine examenul in magsitratura ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:11, 16 Iunie 2010
Art. 33
(1) Pot fi numiti in magistratura, pe baza de concurs, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2), fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani
1. articolul se refera la ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice;
2 daca la data pensionarii aveati studii superioare juridice si erati incadrat corespunzator , e in regula va incadrati
3. puteti sustine ex ----succes

1. nu
2. da
Succes!

Studiati site-ul www.inm-lex.ro sa urmariti cand va fi urmatorul examen ( probabil in noiembrie, dar se anunta cu doua luni inainte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea din corpul ofiterilor in cel de procuror mihaim753 mihaim753 Care sunt etapele(si daca mai este posibil) pentru trecerea din corpul ofiterilor in cel de procuror? (vezi toată discuția)
Admitere in magistratura macho33 macho33 Sunt absolvent al facultatii de drept spacialitatea Stiinte Juridice. Lucrez in Ministerul Administratiei si Internelor, Politia de Investigatii Criminale, de ... (vezi toată discuția)
Inm vs magistratura Gabi151 Gabi151 Am vazut ca se vorbeste despre 2 modalitati de a deveni magistrat. Prima modalitate, cea de la INM, stiu despre ce este vorba. Asa ca, daca ma poate lamuri ... (vezi toată discuția)