avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

salutare tuturor!
Sunt in perioada de preaviz insa ma confrunt cu o situatie neasteptata. In timpul programului am cazut pe scari si m-am ales cu o entorsa la o glezna. Nu am luat concediu medical, in ideea ca acesta va prelungi perioada de preaviz, ceea ce nu doresc. Totusi, pentu a ma refaca cat de cat, am cerut 2 zile de concediu de odihna. Seful direct mi-a spus ca preavizul va fi prelungit in consecinta cu aceaste 2 zile. Intrebarea mea este urmatoarea: are dreptate?
Cel mai recent răspuns: delilah , utilizator 11:36, 13 Septembrie 2007
Are dreptate in proportie de 100%,dar trebuie sa-ti plateasca zilele de concediu medical
zilele de concediu de odihna, poate...
concediul de odihna nu suspenda preavizul, deci nu are dreptate. Dar poate sa nu aprobe cererea de concediu de odihna, urmand sa plateasca la lichidare nr. de zile de CO neefectuat.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2007
tana, utilizator
Zilele de concediu medical prelungesc perioada de preaviz, iar zilele de concediu de odihna nu prelungesc perioada de preaviz, considerandu-se ca aceste zile se scurg din perioada de preaviz.
daca angajatorul nu vireaza contributiile la stat nici cele ale asiguratilor nici cele a angajatorului de cateva luni am dreptul sa plec fara preaviz? (au mai fost si intarzieri la plata salariului, dar nu vreau sa pun asta in discutie pt ca asta ar trebui sa dovedesc, cred, cu martori si nu vreau sa implic pe nimeni)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu 5 zile casatorie in preaviz yuppi yuppi Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Mi-am dat demisia , am preaviz 15 zile calendaristice , insa in ultimele 5 zile lucratoare doresc sa iau cele 5 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu legal in preaviz? ignat ramona ignat ramona Buna, Ultima zi de preaviz este 14.03 la 8 ore ,am cazut de comun acord ,doar ca pe decizie scrie 4 ore pana in 31.03.Mai am 14 zile de concediu legal ,iar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)