salutare tuturor!
Sunt in perioada de preaviz insa ma confrunt cu o situatie neasteptata. In timpul programului am cazut pe scari si m-am ales cu o entorsa la o glezna. Nu am luat concediu medical, in ideea ca acesta va prelungi perioada de preaviz, ceea ce nu doresc. Totusi, pentu a ma refaca cat de cat, am cerut 2 zile de concediu de odihna. Seful direct mi-a spus ca preavizul va fi prelungit in consecinta cu aceaste 2 zile. Intrebarea mea este urmatoarea: are dreptate?
concediul de odihna nu suspenda preavizul, deci nu are dreptate. Dar poate sa nu aprobe cererea de concediu de odihna, urmand sa plateasca la lichidare nr. de zile de CO neefectuat.
Zilele de concediu medical prelungesc perioada de preaviz, iar zilele de concediu de odihna nu prelungesc perioada de preaviz, considerandu-se ca aceste zile se scurg din perioada de preaviz.
daca angajatorul nu vireaza contributiile la stat nici cele ale asiguratilor nici cele a angajatorului de cateva luni am dreptul sa plec fara preaviz? (au mai fost si intarzieri la plata salariului, dar nu vreau sa pun asta in discutie pt ca asta ar trebui sa dovedesc, cred, cu martori si nu vreau sa implic pe nimeni)