avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare

in cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca dupa terminarea procesului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 24 Noiembrie 2010
Termenul de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile dupa care se comunica partilor.
Daca acest termen se depaseste puteti formula o cerere pentru urgentarea redactarii.;)
felicia_12 a scris:

in cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca dupa terminarea procesului?


Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului (art.261 alin.3 teza I şi art.266 alin.3 C.proc.civ.) .
Se observă că legea leagă de această operaţiune curgerea termenului de apel sau de recurs. Însă, alături de opinia exprimată , considerăm că, pentru a asigura transparenţa justiţiei, hotărârea trebuie comunicată în toate cazurile şi nu numai când legiuitorul prevede că termenul de apel sau de recurs curge de la comunicarea hotărârii . Dacă sunt mai multe părţi interesate, comunicarea trebuie să se facă fiecăreia dintre ele.
Comunicarea se va face în termen de 7 zile de la pronunţarea hotărârii (art.261
alin.3 teza a II-a C.proc.civ.) , soluţie care este valabilă numai pentru ipoteza în care hotărârea este redactată anterior pronunţării, deoarece, altfel, textul ar veni în contradicţie cu cel al art.261 alin.1 C.proc.civ., potrivit căruia hotărârea trebuie motivată în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
va multumesc!
Santem un grup de 100 pers intr'un proces cu petrom.vrem sa disjungem dosarul si cautam un avocat f bun care sa se lupte cu...PETROM.Imi pute'ti recomanda pe cineva?Ce parere aveti de d'l av.Cristian Ene?
Cum sa disjungeti dosarul? ...:-/

Alte discuții în legătură

Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)
Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
Timpul de pronuntare al unei sentinte Alexandra-Maria Alexandra-Maria Eu am 2 fetite una in prezent este cu mine cealalta a fost incredintata tatalui ei care a lasat-o spre crestere mamei lui.Eu am deschis acest proces pentru a ... (vezi toată discuția)