avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... timpul de pronuntare al unei sentinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

timpul de pronuntare al unei sentinte

Eu am 2 fetite una in prezent este cu mine cealalta a fost incredintata tatalui ei care a lasat-o spre crestere mamei lui.Eu am deschis acest proces pentru a primi custodia si a celeilalte fete. Am avut ultima infatisare in data de 19 ianuarie a.c. Dupa proces am vorbit cu avocatul daca putem grabi aflarea sentintei.Mia spus ca se face o cerere si sentinta se va pronunta mai repede.Hotararea a aparut pe internet in aceiasi zi[aceasta fiind in favoarea mea] dar motivarea scrisa nu a aparut inca.Acea cerere era doar pentru publicarea hotariri nu si pentru ca ea sa imi ajunga mai repede acasa?CAT timp poate dura pana la sosirea sentintei acasa dat fiindca rezultatul il cunosc deja si cat timp trebuie sa mai astept dupa pentru ca sentinta sa devina definitiva si ievocabila? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 6 Februarie 2009
Redactarea hotărârii se face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
Hotărârea se va comunica părţilor, în copie, în cazul în care este necesar pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului (art.261 alin.3 teza I şi art.266 alin.3 C.proc.civ.) . Se observă că legea leagă de această operaţiune curgerea termenului de apel sau de recurs.
Dupa comunicarea hotararii aveti la dispozitie un termen de 15 zile pentru a declara apel sau recurs , dupa cum hotararea primei instante este susceptibila de apel sau de recurs. Daca dupa trecerea acestui termen se constata ca impotriva hotararii primei instante nu a fost exercitata nicio cale de atac, atunci hotararea devine definitiva si irevocabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul legal pentru primirea hotararii (comunicarii) cris_deo cris_deo buna ziua. care este termenul legal in care judecatoriile trebuie sa redacteze si sa trimita hotararile partilor implicate in proces dupa ce s-a solutionat ... (vezi toată discuția)
Hotarare ContSters125561 ContSters125561 in cat timp se comunica o hotarare judecatoreasca dupa terminarea procesului? (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)