avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

unic mostenitor

In urma decesului parintilor am ramas unicul copil in viata, noi finnd trei frati. In urma celorlalti doi frati decedati au drept de mostenire sotii lor.Parintii mei au decedat in urma cu 10 ani si nu s-a facut succesiunea. De toate bunurile m-am ocupat eu cumnatii mei neiteresandu-se deloc.Acum vreau sa deschid actiune pentru a deveni unic mostenitor deoarece am inteles ca daca timp de 6 luni nici un posibil mostenitor nu isi asuma partea de mostenire pierde acest drept.Ce sanse am si ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: yustina , utilizator 13:55, 23 Iunie 2010
Puteti formula actiune in constatarea faptului ca sunteti unicul mostenitor cu mari sanse de reusita daca ceilaltimostenitori nu au acceptat succesiunea nici macar tacit in termen de 6 luni.
Insa daca acceptati un sfat...angajati-va un avocat.
succes.
avv.M.Hornea
reveniti cu mai multe detalii,
am inteles ca parintii dvs au decedat de mai bine de 10 ani.
nu se mai pune problema de termenul de optiune succesorala de 6 luni.
la decesul parintilor fratii dvs erau in viata?
Buna ziua !
Sotii nu au drept de mostenire la masa succesorala a parintilor dumneavoastra, asa incat la masa succesorala a parintilor decedati veniti dumneavoastra si reprezentantii legali ai fratilor predecedati, adica copii acestora( daca exista copii ai acestora). Daca fratii predecedati nu au copii, dumneavoastra sunteti unic mostenitor al parintilor.
Cu stima !
Din partea unui frate este cumnata si copilul, iar din cealalta parte nu exista decat un cumnat, restul sunt morti. La moartea parintilor era in viata o sora care a murit ulterior. La moartea mamei care s-a stins ultima, nu a participat nimeni nici macar sora care era in viata iar ca si cheltuieli nici nu poate fi vorba ca ar fi contribuit in toti acesti ani. Cumnatul din partea sorei decedate si-a manifestat dorinta de a actiona in justitie dupa atatia de la moartea parintilor dar si a sorei mele care a murit acum 3 ani, lucru care m-a speriat.
cel mai indicat este sa va angajati un avocat.
trebuie sa probati in fata instantei ca fratii dvs in viata la momentul decesului nu au facut niciun act de acceptare a succesiunii.

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa sora decedata irisp irisp Daca sora a murit si copilul sorei a murit si el, succesiunea nu a fost facuta, eu ca frate am drept la mostenire impreuna cu cumnatul meu? (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)