avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Eliberare act proprietate dupa testament.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Eliberare act proprietate dupa testament.

Strabunica a dat testatment bunicii mele care la randul ei a dat testament mamei mele pe un teren aflat langa curtea casei .
Testamentul strabunicii este legal intocmit in 1955 cu timbru fiscal la notar.
Celalalt e conform legii.
Acest terern are vecinatati . Pana in 1994 - s-a platit taxe - impozit la primarie de bunica dupa 1994 nu a platit taxe pe motiv veteran razboi.
Primaria spune : "In 1994 s-a intocmit o comisie de la primarie care a sustinut ca nu exista terenul si l-a sters din registrul agricol."
Tot primaria ,a intocmit in urma cu o saptamana un act de succesiune pentru teren , fara sa specifice suprafata si vecinatatile si a fost trimis la notar pentru act de proprietate. Notarul refuza pe motiv ca nu este intocmit corect actul de succesiune.
Mi s-a spus de la primarie ca testamentul nu reprezinta pentru ei act de proprietate ca este o bulimaseala. Pe de alta parte nu imi poate spune cine figureaza ca proprietar. Sincer cred ca sunt nepregatiti ...
Ce pot face pentru a legal si a plati taxele cuvenite, deoarece terenul este langa curtea mea si nu pot face nimic ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
alin76, utilizator
Cel mai recent răspuns: alin76 , utilizator 18:21, 13 August 2010
Este necesar de stiut :
1.Daca terenul este in zona unde publicitatea si evidenta funciara s-a tinut inainte de 1990 prin cartile funciare sau prin registrele de inscriptiuni si transcriptiuni,
2.De catre cine a fost folosit , in fapt, terenul, pina in prezent si daca acesta este bine delimitat, ingradit fata de proprietatile invecinate.
Cziffra_virgil a scris:

Este necesar de stiut :
1.Daca terenul este in zona unde publicitatea si evidenta funciara s-a tinut inainte de 1990 prin cartile funciare sau prin registrele de inscriptiuni si transcriptiuni,
2.De catre cine a fost folosit , in fapt, terenul, pina in prezent si daca acesta este bine delimitat, ingradit fata de proprietatile invecinate.

1. nu stiu ce sa va spun la punctul acesta ... o evidenta la primarie trebuie sa fie , logic. e in oras terenul ...
2. Terenul respectiv are urmatoarele vecinatati :
N si S - strada , E - proprietate bunica ( actual matusa mea - are act de vanzare cumparare de la bunica) , V - o fasaie de teren care ramane neconcluzionata , apoi un vecin . Trebuie sa specific ca pe terenul respectiv a fost o casa construita pe terenul bunicii ( banuiesc ca la mica intelegere in urma cu 100 ani) a carui proprietar nu are mostenitori , casa respectivului este demolata. Singurele acte sunt ale noastre. In urma unei adrese la primarie mi s-a raspuns ca Primaria nu are alte acte din acesta cauza s-a incercat stergerea din registrul agricol . Din 1955 si pana 1994 bunica mea a platit impozit , Terenul este in oras intre doua proprietati . As mai mentiona ca testamentul specifica ca terenul este dat nominal si undeva spune ca "mai am si alti doi copii" . Banuiesc ca la vremea respectiva ( prin 1996)notarul a specificat pentru evitarea confuziilor ulterioare ( nu cunosc exact metodologia de atunci ) .
Nu inteleg de ce starea civila a emis un act de succesiune fara sa specifice suprafata si vecinii ?
VA multumesc anticipat .
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
alin76, utilizator
As mai vrea sa lamuresc ceva :
pana in 1994 s-a platit impozit de bunica pe 1240 mp
la un 1-2 ani a dat matusii mele prin vanzare cumaprare 800 mp.
diferenta de 400 s-a intocmit testament mamei mele , ulterior .
La primarie s-a sters din registrul agricol acesti 400 mp sustinand ca nu
iese la masuratoare , cu toate ca fasia exista intre vecinatati - proprietati particulare. Logic impozitul pe acesti 400 mp era scutit prin veteran de razboi a bunicului . E clar ca nu s-a incercat frustrarea de taxe a primariei. Matusa sustine ca ar fi mers la primarie cu bunica pentru a nu plati toata suprafata ci doar cea de 800mp( conform actului) .
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
alin76, utilizator
1.Evidentele de la Primarie prin Registrul Agricol nu confera drept de proprietate ci sunt destinate stabilirii obligatiunilor fiscale de catre cei care declara ca sunt in folosinta unor terenuri. In instanta adeverintele privind plata impozitului pot fi avute in vedere ca si dovezi ale posesiunii.Ar fi bine sa va adresat biroului de carte funciara din cadrul Oficiului pentru Cadasrtu si Publicitate Imobiliara din zona Dv.spre a incerca sa aflati daca terenul in cauza a fost sau nu intabulat potrivit Legii 7/1996. Eu v-am intrebat daca in zona au existat si anterior carti funciare spre a putea determina cine a fost proprietarul de carte funciara al terenului.
2. Daca antecesorii Dv. au fost in posesiune si in prezent familia Dv. exercita posesiune utila asupra imobilului s-ar putea inainta o actiune in uzucapiune privitor la imobil , daca sunt indeplinite si celelalte conditii din art. 1847 si urm. C.civil sau cele din DL 115/1938 in functie de data inceperii posesiunii si zona unde se afla imobilul.
Din pacate nu sunt avocat . Am incercat pun toate datele necesare si sa specific actele care le am, pentru a primi un raspuns la intrebarea :
Ce ma sfatuiti sa fac ?

Alte discuții în legătură

Actul de proprietate, mostenire, ajutor ! MarianStanciu MarianStanciu In 1935 strabunicii mei s-au casatorit. Bunica mea a fost infiata de strabunicii mei la varsta de 4 ani. Ea fiind unica lor mostenitoare. In 1932, ... (vezi toată discuția)
Actul de proprietate, mostenire, uzucapiune MarianStanciu MarianStanciu In 1935 strabunicii mei s-au casatorit. Bunica mea a fost infiata de strabunicii mei la varsta de 4 ani. Ea fiind unica lor mostenitoare. In 1932, ... (vezi toată discuția)
Măsurători cadastrale și rectificare cf înainte de succesiune Zuz2020 Zuz2020 Buna ziua! Mama a decedat în luna ianuarie. Era proprietara unui teren care a fost înscris în cartea funciară cu o suprafață mai mică decât în ... (vezi toată discuția)