avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LUAREA LA CUNOSTINTA A NORMELOR INTERNE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LUAREA LA CUNOSTINTA A NORMELOR INTERNE

In ce conditii se considera o norma interna adusa la cunostinta salariatilor?!?! Daca fac o paralela in Codul Muncii este specificat ca Regulamentul de Ordine Interioara, se aduce la cunostinta salariatilor prin afisare. Pot oare sa deduc de aici ca si alte norme interne sunt aduse la cunostinta daca sunt afisate in societate?!?!. Am cautat in diverse acte normative o specificatie de acest gen insa nu am gasit..poate ma ajutai voi. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
florin77, utilizator
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 10:57, 12 Decembrie 2011
- sigur ca le poti aduce la cunostinta salariatilor prin afisare, ca si regulamentul intern!
-dar cum poti demonstra ca salariatii au luat la cunostinta de ele?
- trebuie sa faci proces-verbal ca le-ai adus la cunostinta in data de..... si sa-i pui sa semneze, sau o introduci regulamentul intern,sau in CCM ,fie in fisa postului daca este cazul.
dar sa semneze salariatii ca au luat la cunostinta
Modul concret de informare a fiecarui salariat cu privire la regulamet se stabileste prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin continutul regulamentului. Regulamentul intern nu e suficient sa fie afisat la sediul angajatorului. managerul va da o decie in acest sens la momentul intrarii in vigoare a ROI si stabileste ca sefii compartimentelor sa aduca la cunostinta fiecarui angajat, sub semnatura, continutul regulamentului.
E clar. Eu speram sa pot scapa de semnatura, am de strans peste 100 de semnnaturi, si era o procedura mai greoaie.....in fine..trebuie sa ma apuc de ea....
Nu e o obligatie cu consecinte grave daca nu e respectata..se refera la depunerea selectiva a deseurilor in pubelele societatii, insa vroiam sa stiu pe viitor, credeam ca e ca si la obligatia cetatenilor sa cunoasca legea, daca e e publicata in monitor...nu?!?! asa si obligatia angajatilor sa citeasca cele afisate in societate.....daca ii zic directorului ca pentru orice chestie marunta trebuie tabel de semnaturi...se apuca de cap...:)
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
florin77, utilizator
Directorul trebuie sa inteleaga ca daca salariatul nu a semnat de luare la cunostinta nici nu poate fi tras la raspundere daca nu respecta norma.
Ok. Am demarat deja procedura. Va multumesc pentru raspunsuri. O zi buna va doresc. Cu stima F.N.

Alte discuții în legătură

Regulament intern pati pati Buna ziua Exista obligatia semnarii regulamentului intern de catre angajati? Daca nu, cum facem dovada ca le-a fost adus la cunostiinta? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Regulament intern Vioreld Vioreld buna ziua. am niste salariati care nu vor sa semneze regulamentul intern ( prefer sa-i pun sa semneze pt. ca e o dovada buna pt. cei de la ITM cand vin in ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern valexandra valexandra Am o nelamurire referitoare la regulamentul intern. V a rog sa-mi spuneti de unde pot lua un model pentru regulamentul intern. Tin sa mentionez ca eu am un ... (vezi toată discuția)