avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... decizie impunere CASJ
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

decizie impunere CASJ

Buna ziua. :) Am nevoie de cateva lamuriri. :D

In data de 10.06.2010 CASJ Brasov a publicat pe site-ul CASJ o lista ("lista rusinii")cu 30.000 de brasoveni considerati debitori la fondul de asigurari sociale de sanatate. Lista cuprinde numele, prenumele, suma datorata si adresa completa.
Ca urmare a publicarii in presa locala a faptului ca institutia a incalcat Legea cu privire la publicarea datelor cu caracter personal, CASJ a decis sa retraga de pe site respectivul document si sa posteze in loc, o noua lista, unde se preciza doar localitatea de domiciliu a debitorului.
Regretabil in toata povestea este ca datele publicate si care fac obiectul unor decizii de impunere sunt eronate.
De ras este faptul ca pe lista apare si Elodia Ghinescu, avocata braşoveană dispărută în august 2007. #-o

Intrebari:
1. Am inteles ca pot depune plangere penala impotriva institutiei pentru publicarea datelor cu caracter personal? Corect?
2. Daca eu figurez pe lista cu o datorie care nu este reala, demonstrabil prin documente emise de Agentia Finantelor Publice, care este procedura prin care pot anula decizia de impunere fara sa stau la coada imensa care s-a format la CASJ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 10:52, 19 Iunie 2010
Buna ziua !
1. Avand in vedere prevederile art.18, alin.(1) din legea 677/2001pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, puteti sa va adresati cu o plangere catre Autoritatea de supraveghera a Datelor cu Caracter Personal si justitiei printr- o plangere penala.
2. Trimitand toate aceste dovezi(in copie) CASJ, cu solicitarea radierii de pe lista datornicilor.
Cu stima !
Multumesc mult! :)
RaDracones a scris:


2. Daca eu figurez pe lista cu o datorie care nu este reala, demonstrabil prin documente emise de Agentia Finantelor Publice, care este procedura prin care pot anula decizia de impunere fara sa stau la coada imensa care s-a format la CASJ?

Va multumesc.



administratia finantelor publice nu au competenta eliberarii unui certificat de atestare fiscala in ceea ce priveste contributia de asigurari de sanatate colectate de catre casele judetene.

elodia ghinescu a fost declarata decedata sau disparuta printr-o hotarare judecatoreasca? oricum, chiar si asa, conform codului de procedura fiscala, drepturile şi obligatiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului in conditiile dreptului comun.
din cate stiu eu, elodia ghinescu este avocat, deci profesii liberale si banuiesc ca si dvs. sunteti in aceeasi situatie, adica PFA sau I.I./IF.
pentru astfel de persoane, autoritatea ce colecteaza contributiile este casa de asigurari, nu adm. financiara publica.
va recomand sa cititi Legea 95/2006 si Ordinul 617/2007 si sa mergeti la biroul executari silite de la casa de asigurari pentru a lamuri problema.

mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cosminakonya cosminakonya Casa de Asigurari de Sanatate Brasov a emis decizii de impunere (pentru contributie datorata), le-a anuntat pe site, dar nu le-a trimis la adresa. La telefon ... (vezi toată discuția)
Infiintare website ramo1305 ramo1305 Buna seara! Pentru infiintarea unui website, care doresc sa functioneze ca o agentie matrimoniala cui trebuie sa ma adresez pentru consultanta de ... (vezi toată discuția)
Continut lista intretinere AxxellS AxxellS Este legala afisarea in cadrul listei de intretinere a unei rubrici cu datele de identificare ale proprietarilor (nume, prenume...)? Avand in vedere ... (vezi toată discuția)