va rog sa nma ajutati in urmatoarea problema:
am 20 ani , locuiam cu parintii mei, iar tatal m-a alungat din domiciliul parintesc.
am dreptul sa revendic legal, dreptul de proprietate asupra unei parti din casa parinteasca? mai pot locui in casa parintesca , impotriva vointei tatalui meu?
multumesc
casa este in proprietatea tatalui dobindita in timpul casatoriei, mama este in aceeasi situatie, alungata de akas...presupun ca ea poate revedica ceva drepturi la locuinta
Tatal sau ambii parintii ( de aceea intrebam cine este propietarul) va pot obliga sa plecati din imobil numai dupa ce au obtinut in instanta o hotarare definitiva si irevocabila in evacuare, astfel ca alungarea dvs. s-a facut practic prin forta si nu legal.
Drept de proprietate nu aveti asupra imobilului, mama insa da, pentru ca in situatia in care imobilul este achizitionat in timpul casatoriei este bun comun.
mama poate deschide actiune de partaj, daca sunt divortati.
oricum, puteti cere si dvs si mama in instanta, reintegrarea in spatiu, in cazul in care tatal nu va lasa sa intrati
Mostenire retroactiva
do-kara
Buna ziua,
am unele probleme,care nu ar trebui sa existe intro familie si anume stau in locuinta proprietatea tatalui meu si de la niste certuri mai mici mi-a ... (vezi toată discuția)