Buna ziua!
Am si eu o situatie si doresc lamuriri, este vorba ca sunt in proces cu fosta mea sotie, proces de partaj, eu doresc sa revin in locuinta pana la solutionarea definitiva a procesului, sotia mea nu e deacord ca eu sa ma mut in casa, in plus, acolo locuieste de la pronuntarea divortului si mama ei, aceasta a refuzat sa-mi permita accesul in apartament, intrebarea mea este urmatoarea: nu este un abuz bin partea lor? am dreptul sa locuiesc in imobil? pot depune o plangere penala?
buna ziua.
imobilul este bun comun al sotilor sau este proprietatea personala a sotiei , de dinaintea casatoriei ??
daca este bun comun al sotilor puteti cere reintegrarea in locuinta , pe calea ordonantei presedintiale.
insa daca imobilul in speta este proprietatea sotiei nu o puteti obliga sa va reprimeasca in spatiu .
in acest caz, urmati sfatul primit . solicitati reintegrarea in locuinta, pe calea ordonantei presedintiale . sotia nu are dreptul sa va interzica accesul in locuinta comuna . cu atat mai putin soacra X-(
Multumesc! totusi ce inseamna reintegrarea in locuinta? unde se solicita asa ceva?
Mai era o intrebare, e un abuz faptul ca nu-mi este permisa mutarea in imobil?
Pot face o plangere penala?
pe penal nu cred ca o sa rezolvati ceva .
indicat ar fi sa solicitati reintegrarea in spatiul comun , in baza art. 581 C. proc.civ.
reclamantul poate solicita ca cererea sa se judece fara citarea paratului, in aceeasi zi in care prezinta cererea la instanta , iar executarea hotararii sa se faca fara trecerea vreunui termen si fara somatie .
cererea se depune in dublu exemplar si este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza sotul parat si este scutita de taxa de timbru .
reintegrarea in locuinta = reprimirea sotului alungat in imobilul ce a constituit domiciliul comun al sotilor .