avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reintegrare in spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reintegrare in spatiu

Am divortat de sotul meu in Noiembrie 2010, eu fiind gonita cu fiica mea de acasa de catre sot din Aprilie 2010. Am introdus actiunea de reintegrare in spatiu in ianuarie 2011 pe ordonanta.
Sotul nu este de acord sa convietuim impreuna in aceeasi casa si profitand de faptul ca am introdus tarziu actiunea a introdus la dosar concluzii prin care afirma ca este inadmisibil sa locuim in acelasi spatiu deoarece suntem divortati.
Judecatoarea a mutat astfel procesul pe drept comun pentru a ne judeca la urmatoarea infatisare.
Ce sanse de castig am? Ce ar trebui sa fac? Desi sotul este un om violent, vreau sa am dreptul sa intru in casa mea cand vreau. Mentionez ca am introdus si actiunea de partaj .
Cel mai recent răspuns: anabanana , utilizator 09:27, 8 Februarie 2011
Bună ziua,

Conform art. 581 C.pr.civ., condițiile promovării unei ordonanțe președințiale sunt urgența, caracterul vremelnic, și neprejudecarea fondului. Probabil că împrejurarea că nu ați introdus și o cerere pe dreptul comun, este motivul pentru care s-a schimbat temeiul juridic al acțiunii introduse, motiv pentru care vă recomand ca acum, dat fiind că pe rolul instanței există acțiunea de drept comun, să promovați pe calea ordonanței președințiale cererea de reintegrare în locuință.Ce înseamnă că ați fost gonită din spațiu? Puteți detalia? A existat o hotărâre judecătorească prin care fostul soț să fi obținut evacuarea dumneavoastră?
Până la soluționarea partajului - acțiune imprescriptibilă extinctiv - nu poate fi inadmisibil să locuiți împreună, dimpotrivă... dacă bunul imobil e comun, respectiv a fost dobândit pe durata căsătoriei, aveți aceleași drepturi precum fostul soț.
Dumneavoastră aveți cheile locuinței?
Probabil că acțiunea vi se va admite, iar recomandarea mea este ca după pronunțarea soluției să promovați o acțiune de evacuare a acestuia, acțiune motivată pe violență.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters182415, utilizator
Gonita din spatiu inseamna ca atat eu cat si fiica mea am fost agresate fizic si verbal si amenintate ca daca nu plecam din casa pana urma ca acesta sa se intoarca (de la birou..loc de munca unde acesta nu ar un program fix), va aduca pistolul de la birou si ne va impusca pe amandoua urmand sa se impuste si el si sa termine cu viata.
Acesta detine permis de port arma, probabil pe motivul ca este patron.
De-a lungul casatoriei am fost abuzata fizic de nenumarate ori, singurele masuri pe care le-am luat au fost cate o mica despartire pe care nu am dus-o la capat. Inainte sa fim alungate de acasa cu 2 saptamani, am fost batuta fara mila (nu se punea problema unui adulter pentru ca eu abia ieseam din casa..pur si simplu era foarte violent si se comporta ca un tiran). Odata cu plecarea din casa am obtinut un certificat medico legal care insuma aprox 7-10 zie de ingrijire medicala. Am depus plangere, dosarul penal este la un procuror la parchet de 6-7 luni de zile, decizia nefiind data nici pana acum. Este foarte greu sa fac ceva fara ca fostul sot sa nu-si foloseasca relatiile pe care le ale pentru a ma combate.Nu doresc sa locuiesc cu dansul deoarece violentele sunt iesite din comun, iar vietile noastre sunt in pericol (de cele mai multe ori nici nu am cand sa sun la 112, iar daca sun acesta mituieste politistii si acestia ii dau drumul) am introdus aceasta actiune deoarece acesta stapaneste toate bunurile iar eu efectiv stau pe la diverse cunostinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare cristina_lus cristina_lus Parintii si cu un copil casatorit locuiesc in aceeasi casa. Parintii sunt proprietarii casei. Parintii impreuna cu copilul lor au intentat proces de evacoare ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot din domiciliu pamfila pamfila sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii ... (vezi toată discuția)