avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... evacuare sot din domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

evacuare sot din domiciliu

sotia fratelui meu vrea sa divorteze si a introdus cerere de divort. Au doi copii , apartamentul in care locuim este al fratelui mostenit de la parintii nostri . Cum poate fi evacuata sotia acestuia din apartament daca are domiciliul acolo si nu vrea sa paraseasca apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:34, 25 Noiembrie 2009
Pana la pronuntarea divortului apartamentul in care locuiesc sotii este considerat domiciliul comun al sotilor! Ca atare , pana la pronuntarea sentintei de divort care sa ramana definitiva si irevocabila , fratele dvs nu poate sa-si evacueze sotia!B-)
pt. motive temeinice, fratele dvs. ar putea solicita evacuarea sotiei , pe calea ordonantei presedintiale .
taxa de timbru pt. aceasta actiune este de 10 ron .
instanta competenta este instanta unde se judeca actiunea de divort.
doar daca il bate, il ameninta... are un comportament violent, atunci poate fi urgent evacuata.
Trebuie ca fratele dvs sa aiba un motiv intemeiat pentru care poate cere instantei evacuarea sotiei inainte de pronuntarea divortului.
1. Evacuarea sotiei poate fi solicitata instantei pe calea dreptului comun numai dupa ce hotararea de divort a ramas irevocabila, deoarece dupa desfacerea casatoriei aceasta va avea calitatea de tolerat, nemaifiind sotia proprietarului in imobilul caruia locuieste.

2. Evacuarea sotiei poate fi facuta si in timpul procesului de divort pe calea ordonantei presedintiale dar numai pentru motive foarte bine intemeiate si cu indeplinirea cumulativa a celor trei conditii generale impuse pentru admisibilitatea oricarei cereri de ordonanta presedintiala, astfel cum sunt prevazute in art. 581 C.pr.civ.:
- urgenta masurii;
- vremelnicia masurii;
- neprejudecarea fondului.
Inainte de luarea acestei decizii in timpul casatoriei, sotul trebuie sa se gandeasca la faptul ca cea pe care doreste sa o evacueze este inca si va ramane mama copiilor lui...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil potyi59 potyi59 Daca in septembrie 2011 este termenul de divort,pot cere o ordonanta prezidentiala pentu a putea sa-mi vizitez fetita si sa-mi petrec weekendul cu ea.Momentan ... (vezi toată discuția)
Parasirea de domiciliu ContSters60887 ContSters60887 buna seara numele meu este ela...am introdus actiunea de divort si as vrea ca sotul meu sa paraseasca locuinta...cum ma poate afecta pe mine lucrul asta??? ... (vezi toată discuția)