avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... taxa judiciara si taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

taxa judiciara si taxa de timbru

buna seara. vreau sa deschid actiune pt restituire de bunuri personale ce mi-au fost retinute de sotie deoarece eu nu mai locuiesc cu ea fiind in proces de divort si toate acele bunuri sunt la properietatea tatalui meu acolo unde locuieste si parata. as vrea mai mult sa-mi recuperez diplomele de scoala , livretul militar si cateva haine care mi-ar fi de folos. si as dori daca se poate sa-mi spuneti care ar fi taxele judiciare in cazul acestei actiuni
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 17:58, 2 Decembrie 2009
Exista posibilitatea formularii unei plangeri penale pentru "furt intre soti"...care este scutita de taxe de timbru.:)
da multumesc pt raspuns dar situatia nu este de natura furtului ci mai degraba de retinere de bunuri eu nemai avand aces in acel domiciliu unde am bunurile printre care si cele enumerate. de asta as dori macar taxele pt bunurile enumerate mai sus
atata timp cat sunteti in proces de divort si nu ati dezbatut partajul, si dvs. aveti dreptul legal sa locuiti in imobilul ce a constituit domiciliul comun al sotilor .
chiar daca ati parasit momentan domiciliul , puteti reveni pana la solutionarea actiunii de divort, respectiv partaj .
sotia dvs, nu are dreptul sa va interzica accesul in imobil, cu exceptia situatiei in care vi s-a interzis accesul pe calea ordonantei presedintiale.
ca atare, nu este nevoie sa investiti instanta cu vreo cerere.
Ati solicitat aceste lucruri si au refuzat sa vi le dea?
Nu au nici un drept sa va retina diplomele....in speta se poate vorbi de savarsirea infractiunii de abuz de incredere , prevazuta de art 213 cod penal.
problema e ca locuinta este pe numele parintilor in curtea respectiva este si o anexa unde statau dansii dar tot proprietatea lor insa ei joaca putin neotordox cu mine daca merg acolo ma ameninta ca cheama politia daca nu merg spun ca n-am fost sa cer nimic dar am fost alungat de acolo fara nici un dubiu. . am cerut si prin artr. 213 dar s-au scos parchetul nu a rezolvat nimic deoarece eu sunt singur la parinti si nu am pe cineva care sa-mi fie alaturi si m-am luptat degeaba cu penalul deoarece tata are si relatii la politie, sa nu credeti ca o fi cine stie ce personalitate dar e var cu un politist si asta explica totul. sotia locuieste in locuinta lor , e bizar acest lucru dar a crezut ca daca a reusit sa-i aibe pe ei o sa faca ce vrea cu mine si de asta parintilor mei nu le convine ca nu stau cu cine au vrut ei asta ca o paranteza sa intelegeti situatia mea. de asta as dori sa merg pe calea procesului civil si orice informatie in acest sens imi este de mare folos. va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum sa fac iriss_69 iriss_69 Eu sunt divortata din 2007 dar nu am facut partajul. Fostul meu sot a schimbat yala la apartament. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, iar ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie monica_1971_mihaela monica_1971_mihaela as dori sa stiu ce pot face in cazul in care sunt in divort cu sotul meu iar acesta in prezent locuieste cu amanta lui in casa pe care am cumparat-o impreuna ... (vezi toată discuția)
Nu sunt lasat sa revin in imobilul la care sunt copropietar ContSters133948 ContSters133948 Buna ziua! Am si eu o situatie si doresc lamuriri, este vorba ca sunt in proces cu fosta mea sotie, proces de partaj, eu doresc sa revin in locuinta pana la ... (vezi toată discuția)