buna seara. vreau sa deschid actiune pt restituire de bunuri personale ce mi-au fost retinute de sotie deoarece eu nu mai locuiesc cu ea fiind in proces de divort si toate acele bunuri sunt la properietatea tatalui meu acolo unde locuieste si parata. as vrea mai mult sa-mi recuperez diplomele de scoala , livretul militar si cateva haine care mi-ar fi de folos. si as dori daca se poate sa-mi spuneti care ar fi taxele judiciare in cazul acestei actiuni
Puteti formula o actiune privind obligatia de "a face" (respectiv sa va predea bunurile personale), si ar merge zic eu, chiar pe calea ordonantei presedintiale, daca sunteti in divort deja.
Trimiteti o somatie prin executor judecatoresc si solicitati sa va restituie actele de studii, precum si restul actelor personale.
Daca nu raspund acelei somatii....atunci aveti si dovada ca ati cerut si nu au fost restituite acele acte.
Cum sa fac
iriss_69
Eu sunt divortata din 2007 dar nu am facut partajul. Fostul meu sot a schimbat yala la apartament. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, iar ... (vezi toată discuția)