Bunurile de uz personal si cele destinate exercitatii profesiei va apartin , conform articolului 31C.Fam , in totalitate dumneavoastra.( le amintesc , in aceasta categorie , pe cele dobandite din acte de donatie , dintr-o succesiune , pe cele dobandite dinaintea casatoriei.)Nimeni nu poate dispune de ele fara acordul dumneavoastra.
Cu privire la actele de administrare si folosinta , care nu prezinta o desoebita importanta , acestea poate incheiate de catre sotul dumneavoastra , prin simplul acord de vointa , intrucat functioneaza acel mandat tacit reciproc .Alta e situatia in cazul actelor de dispozitie , unde e necesar acordul expres al dumneavoastra.
Daca v-a sustras anumite bunuri , si le foloseseste , fara acordul dumneavoastra , puteti depune o plangere penala avand ca obiect savarsirea infractiunii de furt la Politie , sau Parchet .
Ati putea dispune partajarea bunului comun , de urgenta , intrucat practic dumneavoastra sunteti privata de exercitiul dreptului de proprietate , chiar in timpul casatoriei , de urgenta , intrucat acest lucru este posibil .
Insa trebuie justificata aceasta urgenta ....(cazurile de imparteala in timpul casatoriei , nu sunt expres si limitativ prevazute de lege)
Poate ajungeti , cumva , la vreo invoiala , cu privire la partaj , astfel incat sa existe un partaj conventional notarial.Nu recomand partajul incheiat in consideratia vreunei increderi , intrucat , in acest caz , consider ca aceasta notiune nu poate fi incidenta .
.Ati putea sa incercati evacuarea acestei persoane , in speta a amantei , pe calea ordonantei presedintiale , (masura vremelnica , ce se judeca de urgenta si cu precadere, competenta fiind judecatoria in a carei raza teritoriala e situat bunul imobil),motivand faptul ca dumneavoastra , nicidecum , nu mai puteti locui , impreuna cu copiii dumneavoastra in acel bun imobil , existand aceasta situatia conflictuala.
Aveti dreptul de a reveni , pana la finalizarea partajului , in acest bun proprietate comuna in devalmasie .Invocati , de asemenea , faptul ca socrii dumneavoastra nu va pot oferi conditii optime in vederea bunei cresteri si educari a minorilor.Anuntati-l insa ,pe sot , ca nu veti mai ramane in pasivitate , ci, cu ajutorul unui specialist , veti lua anumite decizii.
Insa , pentru a invoca motive convingatoare si pentru acuratetea actiunilor intreprinse , veti avea nevoie de ajutorul unui avocat.Succes;)
Va multumesc mult pentru raspuns. Multe din aceste lucruri imi apartin mie pentru ca sunt bunuri ale mele de la tatal meu.E u am plecat impreuna cu copiii din casa pentru ca sotul meu era foarte violent si ma agresa verbal atat pe copiii cat si pe mine pe fondul consumului de alcool,in plus relatia cu amanta lui dureaza de 7 ani si au si un copil impreuna pe care el l-a recunoscut ca fiind al lui.Nu inteleg de ce dureaza atat de mult procesul l-am depus in noiembrie si am prins deja vacanta de iarna . In orice caz este foarte dureros sa muncesti o viata intreaga sa aduci pe lume copii sa-i cresti si apoi sa fii aruncat ca un nimic ,si sa vina o ,,parasuta,, sa-ti i-a locut, sa-ti traiasca cu tupeu viata ,sa-ti poarte lucrurile si toate astea sa fie permise.In Romania legile nu sunt pentru a proteja mama si copilul .Va multumesc inca odata.
:offtopic: Va rog respectuos sa nu folositi cuvinte vexatorii la adresa unor persoane , intrucat , din punctul meu de vedere ,moralitatea e o notiune pur subiectiva.Va inteleg sentimentele negative pe care le nutriti , insa asemenea conduite sunt contrare regulamentului acestui forum .Multumesc pentru intelegere .
Doamna , in acest caz , puteti solicita , tot pe calea ordonantei presedintiale ,evacuarea sotului turbulent , care manifesta agresivitate , e dependent de alcool , si practic , va ingradeste exercitiul dreptului de proprietate .Succes si multa liniste!